Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Pondělní den s trutnovskými policisty 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne 11. 5. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o sedmi nově spáchaných trestných činech a čtrnácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu křivého obvinění a podvodu.

Policisté z Obvodního oddělení Policie České republiky ve Dvoře Králové nad Labem v pondělí ráno 11. 5. 2009 zadokumentovali případ násilného vniknutí do osobního motorového vozidla. Dosud neznámý pachatel v průběhu noci z neděle na pondělí násilím vnikl do zaparkované škodovky, která stála na volně přístupném místě před jedním z obytných domů v obci Vlčkovice v Podkrkonoší. Zloděj z automobilu odcizil peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost a osobní doklady. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na necelé 3 tisíce korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky nebo peněžitý trest. Policie České republiky žádá všechny řidiče, aby si ve svých vozidlech v době, kdy je nemají pod kontrolou, nenechávali žádné osobní věci ani cennosti. Pro zkušeného lapku je násilné vniknutí do vozidla a následná krádež otázkou několika vteřin. Myslete na to, že Váš automobil není nedobytná pevnost.

Královédvorští policisté v pondělí zaprotokolovali i další krádež, kdy dosud neznámý lapka násilím vnikl do rozestavěného rodinného domu v Choustníkově Hradišti. Zloděj z objektu odcizil 15 kusů vnitřních dveří a jedny dveře vchodové. Majitel rozestavěného domu vyčíslil škodu na 10 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky nebo peněžitý trest.

V pondělí odpoledne skončil v policejní cele šestadvacetiletý muž, kterého díky výborné místní a osobní znalosti vypátrali trutnovští kriminalisté před jedním z domů ve Rtyni v Podkrkonoší. Na základě příkazu k zatčení, který vydal Okresní soud v Trutnově, byl muž omezen na osobní svobodě a v úterý bude po domluvě s pracovníkem justice policejní hlídkou eskortován k vyžadujícímu soudci.

Trutnovští policisté v pondělí odpoledne vyhlásili pátrání po odcizených registračních značkách. V průběhu noci z neděle na pondělí dosud neznámý pachatel odcizil ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Fiat, které stálo v centru Trutnova v ulici Na Záduší přední i zadní registrační značku 3H3 0844. Majitelka automobilu vyčíslila škodu na 400 korun. Muži zákona protiprávní jednání dokumentují jako přestupek proti majetku, za který obviněnému hrozí až patnáctitisícová pokuta.

Policisté Skupiny dopravních nehod zpracovali v pondělí 4 dopravních nehody, které si vyžádaly jedno lehké zranění.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali v pondělí 46 telefonátů, 16 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner 
 

vytisknout  e-mailem