Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Pondělní den patřil mezi ty klidnější 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne 8. 11. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno pět nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží a krádeží provedených vloupáním. V průběhu pondělního dne navíc muži zákona zpracovali osm přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Na policisty ze Svobody nad Úpou se v pondělí 8. 11. 2010 obrátil s žádostí o pomoc šestnáctiletý student jednoho z místních školských zařízení. Mladík policistům sdělil, že mu neznámý lapka z uzamčené skříňky odcizil mobilní telefon značky Sony a peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Okradený vyčíslil škodu na necelé 3 tisíce korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. 

Královédvorští policisté v pondělí ráno zaprotokolovali případ přestupku proti majetku. V průběhu noci z neděle na pondělí dosud neznámý vandal poškodil dveře jednoho z místních prodejních stánků v ulici 17. listopadu. Majitel provozovny vyčíslil škodu na 100 korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Policisté z Úpice vyjížděli v pondělí odpoledne do jednoho z bytů v Regnerově ulici, kde dvaatřicetiletý muž fyzicky napadl svou o rok starší přítelkyni. Muži zákona na místě provedli ohledání místa a prvotní šetření. Při uvedeném incidentu naštěstí nedošlo k žádnému vážnějšímu zranění. Za přestupek proti občanskému soužití může správní orgán uložit pokutu až do výše 3 tisíc korun.

Policisté z Hostinného v pondělí večer vyjížděli do jedné z restaurací v obci Rudník. V podniku po požití alkoholických nápojů několik hostů chtělo porovnat své síly, přičemž došlo ke vzájemné potyčce. Muži zákona protiprávní jednání zadokumentovali jako přestupek proti občanskému soužití, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 3 tisíc korun.

Dopravní policisté v průběhu pondělního dne zpracovali 4 dopravní nehody, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se v průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne podrobilo 63  řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 21 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 19 tisíc korun.

  V průběhu pondělí dohlíželo na veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 40 telefonátů, 18 z nich bylo využito a zbývajících 22 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
9. 11. 2010
 

vytisknout  e-mailem