Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Vypátrané dvě hledané osoby  

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne 25. 8. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno osm nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží a krádeží provedených vloupáním. V průběhu středečního dne navíc muži zákona zpracovali šest přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Trutnovští policisté krátce před půlnocí z úterý na středu 25. 8. 2010 zkontrolovali před budovou vlakového nádraží v Trutnově neznámého mladíka. Provedený šetřením muži zákona zjistili, že se jedná o pohřešovanou osobu, po které vyhlásil pátrání policejní útvar cizího státu. Díky výborné mezinárodní spolupráci si o několik hodin později převzal „turistu“ na místním policejním útvaru rodinný příslušník, který o pátrání požádal.
Další osobu v celostátním pátrání zadrželi pracovníci jednoho z trutnovských obchodních domů ve středu navečer poté, co mladík prošel prostorem pokladen, aniž by zaplatil vybrané zboží. Přivolaní policisté lustrací zjistili, že se jedná o chlapce, který je klientem jednoho z výchovných ústavů, ze kterého zmizel bez udání důvodu. Muži v uniformách mladíka převezli na policejní útvar, kde si jej převzal vychovatel školského zařízení.

Trutnovští policisté ve středu odpoledne zadokumentovali případ násilného vniknutí do objektu dnes již uzavřeného výrobního podniku v Trutnově na Horské ulici. Dosud neznámý zloděj v průběhu několika posledních dnů z prostor výrobní haly odcizil na dvě desítky elektromotorů. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 26 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Královédvorští policisté ve středu dopoledne vyjížděli na parkoviště, které se nachází nedaleko místního hřbitova na Tyršově ulici. Dosud neznámý zloděj na odstavné ploše během několika minut násilím vniknul do dvou zde stojících vozidel. Ze zaparkovaného automobilu značky Opel zmizela volně odložená taška s písemnostmi, z fordu nenechavec rovněž odcizil volně odložené zavazadlo, ve kterém se nacházely osobní doklady. Poškození motoristé vyčíslili škodu na necelých 10 tisíc korun. Muži zákona protiprávní jednání zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci, za které pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny řidiče, aby si ve svých vozidlech v době své nepřítomnosti nenechávali žádné volně odložené věci. Pro zloděje je násilné vniknutí do automobilu a následná krádež „nabízených“ věcí otázkou několika vteřin. 

Na policisty ze Dvora Králové nad Labem se ve středu odpoledne obrátila s žádostí o pomoc šestapadesátiletá žena, která si v jedné z prodejen v centru města odložila na snížený pult svou peněženku, kterou na místě zapomněla. Při nákupu v jiném obchodu si svou chybu uvědomila, ihned se vrátila, ale peněženka se na místě již nenacházela. Dosud neznámý nenechavec odcizil portmonku s uloženou finanční hotovostí a osobními doklady. Oběť krádeže vyčíslila škodu na necelých 10 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.

Dopravní policisté v průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin vyjížděli ke třem dopravním nehodám, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 16 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené protiprávní jednání dopraváci uložili blokové pokuty ve výši necelých 14 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 62 řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.

V průběhu středečního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 13 pěších policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 43 telefonátů, 18 z nich bylo využito a zbývajících 25 nesouviselo s prací PČR.

nprap. Udo Ertner
26. 8. 2010

vytisknout  e-mailem