Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Úterý nebylo ničím výjímečné 

V průběhu druhého pracovního dne tohoto týdne 18. 8. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o sedmi nově spáchaných trestných činech a deseti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, neoprávněné užívání cizí věci, neoprávněné držení platební karty a poškozování cizí věci.

Na trutnovské policisty se v úterý dopoledne 18. 8. 2009 obrátil s žádostí o pomoc zástupce jedné z trutnovských autopůjčoven. Provozovatel mužům zákona oznámil, že si dosud neznámý výtečník v jejich půjčovně začátkem srpna letošního roku na několik dnů vypůjčil osobní motorové vozidlo Volkswagen Caravelle bílé barvy, rzv: 2H1 5979. Uvedený automobil do současné doby nepoctivý motorista nevrátil. Oznamovatel vyčíslil hodnotu vozidla na necelých 217 tisíc korun. Za trestný čin neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policisté po uvedeném vozidle a jeho řidiči intenzivně pátrají.

Trutnovští policisté v úterý vyjížděli do jednoho z panelových domů v Trutnově na Slovenské ulici. Dosud neznámý lapka v obytném domě násilím vnikl do jedné ze sklepních kójí, ze které odcizil horské jízdní kolo značky Apache. Majitel bicyklu vyčíslil škodu na necelých osm tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Po neznámém nenechavci a odcizeném horském kole policisté intenzivně pátrají.

Žacléřští policisté v úterý dopoledne zadokumentovali případ násilného vniknutí do jedné ze zahradních chatek na Nádražní ulici. Dosud neznámý zloděj se vloupal do objektu, ze kterého odcizil prostředky na čištění bazénu, dva nože a grilovací náčiní. Majitel chaloupky vyčíslil škodu na necelý jeden tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Po neznámém nenechavci policisté intenzivně pátrají.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali v úterý 3 dopravní nehody, které si vyžádaly dvě lehká a jedno těžké zranění. U jednoho z účastníků nehod policisté zjistili požití alkoholického nápoje před nebo během jízdy.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 51 telefonátů, 21 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR. 

nprap. Udo Ertner
19. 8. 2009
 

vytisknout  e-mailem