Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Krádeže jízdních kol 

V průběhu druhého pracovního dne tohoto týdne 5. 5. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o jedenácti nově spáchaných trestných činech a osmnácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznámili, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu podvodu, zanedbání povinné výživy a vydírání.

V průběhu úterního večera 5. 5. 2009 během několika minut dosud neznámý pachatel odcizil před jedním z královédvorských obchodních domů nezajištěné pánské jízdní kolo. Jednalo se o krosový bicykl značky Kellys, který si majitel na malou chvilku, aniž by jej uzamkl, postavil do místního stojanu.  Poškozený vyčíslil škodu na částku 6 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Trutnovští policisté v úterý dopoledne zadokumentovali případ násilného vniknutí do jedné ze sklepních kójí obytného domu v Trutnově na Rozmarýnově ulici. Zloděj ze sklepní místnosti odcizil dámské jízdní kolo značky Merida. Majitelka bicyklu vyčíslila škodu na necelých 9 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Ze spáchání trestného činu krádeže provedené vloupáním je důvodně podezřelý sedmadvacetiletý muž z Trutnovska, který měl koncem měsíce dubna letošního roku násilím vniknout do palivové nádrže zaparkovaného osobního motorového vozidla. Výtečník měl ze škodovky, která stála na volně přístupném místě v centru Dvora Králové nad Labem odcizit deset litrů benzinu. Majitelka automobilu vyčíslila škodu na poškozené nádrži a odcizeném benzinu na necelé 2 tisíce korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky. 

V úterý dopoledne 5. 5. 2009 sepsali úpičtí policisté oznámení o rušení nočního klidu, kterého se má dopouštět jeden z obyvatelů obytného domu v centru Úpice. K protiprávnímu jednání má ze strany nezodpovědného muže docházet od poloviny loňského roku. Muži zákona věc dokumentují jako přestupek proti veřejnému pořádku, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 1 tisíce korun. 

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali v úterý 45 telefonátů, 15 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner
 

vytisknout  e-mailem