Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Podvody a krádeže 

V průběhu středečního dne 15. 9. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno dvanáct nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, podvodů a zanedbání povinné výživy. V průběhu pondělního dne navíc muži zákona zpracovali sedm přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Trutnovští kriminalisté zadokumentovali ve středu 15. 9. 2010 případ podvodu, kterého se měl dopustit sedmačtyřicetiletý muž z Břeclavska. Šetřením policisté zjistili, že čtyřiašedesátiletý oznamovatel sepsal s prodejcem smlouvu o nákupu osobního motorového vozidla značky Mercedes Benz E280 a předal mu zálohu k nákupu vozidla ve výši 58 tisíc korun. V uvedeném a předem dohodnutém termínu však k předání automobilu nedošlo a do současné doby i přes opakované ústní i písemné urgence nedostal poškozený ani své peníze. Za přečin podvod hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
Dvaapadesátiletá žena oznámila ve středu 15. 9. 2010 na Obvodním oddělení policie ČR Trutnov, že se zřejmě stala obětí zloděje. Provedeným šetřením policisté zjistili, že zloděj pravděpodobně využil vhodného okamžiku, a když žena stála u pultu s tabákem v jednom z místních supermarketů, tak jí z kabelky, kterou měla na rameni, odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Poškozená si škodu vyčíslila na částku osm a půl tisíce korun. Za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz činnosti nebo propadnutí věci či jiné majetkové hodnoty.
Dosud neznámý pachatel násilně vnikl od pondělí do středy 15. 9. 2010 do kolárny na Macharově ulici ve Dvoře Králové nad Labem a ukradl horské jízdní kolo značky Schwinn Mesa i přes to, že si ho majitel řádně uzamkl lanovým zámkem. Poškozený si škodu vyčíslil na necelých osm tisíc korun. Za přečin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. 
V úterý 14. 9. 2010 oznámil na linku 158 šestnáctiletý mladík, že v Úpici hoří zahradní chatka. Na místo ihned vyrazily jednotky dobrovolných a profesionálních hasičů, kterým se podařilo dostat oheň pod kontrolu. Ke škodě na majetku ani ke zranění naštěstí nedošlo. Vyšetřovatel hasičů uvedl jako možnou příčinu požáru nedbalostní nebo úmyslné jednání neznámé osoby.
Dopravní policisté středečního dne zpracovali čtyři dopravní nehody, při kterých došlo ke třem lehkým zraněním. Další dvě havárie policisté vyřešili na místě blokovou pokutou jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Dechové zkoušce se v průběhu úterý podrobilo 117 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopravní policisté vyřešili ve středu 11 přestupků, při kterých udělili nezodpovědným řidičům blokové pokuty v celkové výši třech a půl tisíce korun. 
  V průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 8 pěších policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 73 telefonátů, 24 z nich bylo využito a zbývajících 49 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
16. 9. 2010

vytisknout  e-mailem