Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Důvěřuj,ale prověřuj 

V průběhu druhého pracovního dne tohoto týdne 11. 8. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o osmi nově spáchaných trestných činech a dvanácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu loupeže a poškozování cizí věci.

Královédvorští policisté v úterý 11. 8. 2009 zadokumentovali případ krádeže finanční hotovosti. Dvaatřicetiletá žena ze Žirče se na muže zákona obrátila s žádostí o pomoc při vypátrání dosud neznámého pachatele, který jí z obývacího pokoje bez použití násilí odcizil finanční hotovost. Poškozená vyčíslila škodu na necelých 70 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si dobře rozmysleli, koho si pozvou do svého soukromí.

Necelých deset minut stačilo v úterý ráno dosud neznámému pachateli k tomu, aby před jedním z trutnovských obchodních domů na Horské ulici odcizil pánský bicykl. Trekingové jízdní kolo značky Kellys tmavě modré barvy jeho majitel připevnil lankovým zámkem k jednomu ze sloupů na místním parkovišti. Jaké bylo pro cyklistu překvapení po návratu na místo, kolo zmizelo i zámkem. Okradený muž vyčíslil škodu na 8 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policisté po odcizeném kole a pachateli intenzivně pátrají.

Policisté ze Svobody nad Úpou zastavili v úterý 11. 8. 2009 necelé dvě hodiny po půlnoci při dohledu nad bezpečností silničního provozu ve Svobodě nad Úpou na Úpské ulici ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla Peugeot. Po provedení běžné kontroly dokladů muži zákona řidiče vyzvali i k orientační dechové zkoušce. Provedená prověrka na zjištění alkoholu hovořila v neprospěch pána sedícího za volantem. Přístroj prokázal půl promile v dechu nezodpovědného účastníka silničního provozu. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu může správní orgán uložit vysokou pokutu a vyslovit zákaz řízení motorových vozidel.

Policisté skupiny dopravních nehod nemuseli během úterních čtyřiadvaceti hodin zpracovat žádnou dopravní nehodu. Na silnicích trutnovského okresu tedy včera nedošlo k žádné havárii, při které by došlo ke škodě vyšší než 100 tisíc korun, ke škodě na majetku třetí osoby či ke zranění některého z účastníků nehody. Přáním všech policistů by bylo mnohem více takových „bezpečných“ dnů na našich vozovkách.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 52 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 32 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner


 

vytisknout  e-mailem