Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Chalupy terčem zlodějů 

V průběhu předposledního pracovního dne tohoto roku 30. 12. 2009 bylo na policejních služebnách oznámeno devět nově spáchaných trestných činů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, podvodu a násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci. Ve středu navíc muži zákona zpracovali čtrnáct přestupků. Ve většině případech se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o drobné krádeže a narušení občanského soužití.

Žacléřští policisté ve středu odpoledne 30. 12. 2009 vyjížděli do kopcovitého, těžko přístupného zasněženého terénu na Rýchorách, kde se dosud neznámý zloděj násilím vloupal do jedné z rekreačních chalup. Z objektu zloděj odcizil kyvadlové hodiny, váhy, mandl, dalekohled a gramofon. Majitelka rekreační chalupy vyčíslila škodu na 12 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Krádež měděných okapů zaprotokolovali ve středu dopoledne královédvorští policisté. Dosud neznámý zloděj v průběhu dvou posledních dnů odcizil z historického objektu v obci Bílé Poličany několik desítek metrů měděných okapů a svodů. Majitel poškozené nemovitosti vyčíslil škodu na částku převyšující 12 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté ze Svobody nad Úpou ve středu ráno díky výborné místní a osobní znalosti vypátrali v obci Mladé Buky devětačtyřicetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na základě příkazu k zatčení, který vydal Okresní soud v Ústí nad Labem skončil muž na policejním oddělení. Po provedení všech úkonů, které požadoval provést pracovník justice uvedeného soudu, byl muž propuštěn na svobodu.

V průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek.

Dopravní policisté zpracovali ve středu 2 dopravní nehody, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Další dvě havárie muži zákona vyřídili na místě jako přestupek uložením blokové pokuty. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 40 telefonátů, 15 z nich bylo využito a zbývajících 25 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
31. 12. 2009

vytisknout  e-mailem