Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Pozor na osobní věci 

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne 29. 7. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o šesti nově spáchaných trestných činech a jedenácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného držení platební karty, neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytového prostoru, křivého obvinění, zanedbání povinné výživy a podvodu.

Královédvorští policisté zaprotokolovali ve středu odpoledne 29. 7. 2009 případ krádeže kabelky, ke které došlo na volně přístupné zatravněné ploše královédvorského koupaliště. Dosud neznámý zloděj využil nepřítomnosti mladé ženy, která se šla osvěžit do místního bazénu. Během několika vteřin z nestřeženého místa zmizela kabelka, ve které se nacházela peněženka s finanční hotovostí, osobní doklady a platební karta. Okradená žena vyčíslila škodu na necelé 3 tisíce korun. Za trestný čin neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali lepší pozor.

Policisté z Hostinného ve středu 29. 7. 2009 zaprotokolovali případ krádeže stavebního materiálu z areálu koupaliště v obci Rudník.  Dosud neznámý nenechavec z volně přístupného pozemku odcizil v průběhu několika posledních měsíců dřevěné fošny, lepenku, střešní šindele a zahradní lavici. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na částku převyšující 14 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté Oddělení hlídkové služby Trutnov ve středu 29. 7. 2009 krátce po poledni zastavili při dohledu nad bezpečností silničního provozu v Trutnově Na Bojišti řidičku osobního motorového vozidla Ford. Po provedení běžné kontroly dokladů muži zákona ženu sedící za volantem vyzvali i k orientační dechové zkoušce. Provedená prověrka na zjištění alkoholu hovořila v neprospěch dámy sedící za volantem. Přístroj prokázal necelou půl promile v dechu nezodpovědné řidičky. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu může správní orgán uložit vysokou pokutu a vyslovit zákaz řízení motorových vozidel.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve středu 4 dopravní nehody, při kterých došlo k jednomu těžkému a dvěma lehkým zraněním. Další dvě havárie dopravní policisté vyřešili jako přestupek v dopravě.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 64 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 44 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner
 

vytisknout  e-mailem