Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Převládala majteková trestná činnost 

V průběhu středečního dne 16. 9. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno osm nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, ohrožení pod vlivem návykové látky a zanedbání povinné výživy. V průběhu pondělního dne navíc muži zákona zpracovali osm přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Královédvorští policisté zadokumentovali ve čtvrtek 16. 9. 2010 případ výtržnictví, kterého se měli dopustit dva muži ve věku 37 a 31 let. Šetřením policisté zjistili, že dvojice podezřelých napadla před místní restaurací v obci Vítězná – Kocléřov šestnáctiletého mladíka, kterého mlátili pěstmi po celém těle a kopali do něho. Ke zranění napadeného naštěstí nedošlo. Za přečin výtržnictví hrozí povedené dvojici trest odnětí svobody až na dva roky.
Ve čtvrtek 16. 9. 2010 oznámila na Obvodním oddělení Policie ČR v Trutnově čtyřiačtyřicetiletá žena, že jejímu synovi neznámý pachatel ukradl notebook značky Acer. Poškozená škodu vyčíslila na necelých 16 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že ke krádeži mělo dojít v Praze bude celý případ po zadokumentování předán dle místní příslušnosti policistům z místně příslušného oddělení k dalšímu opatření.
Krádež mobilního telefonu značky Nokia 6030 oznámila ve čtvrtek 16. 9. 2010 královédvorským policistům čtyřiatřicetiletá žena. Ve své výpovědi mužům zákona okradená uvedla, že neznámý pachatel zřejmě využil vhodného okamžiku a při nakupování v místním hypermarketu jí z neuzamčené kabelky, kterou měla přes rameno, odcizil telefonní přístroj. Poškozená škodu vyčíslila na jeden tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali větší pozor.
Dva případy krádeže pohonných hmot zadokumentovali ve čtvrtek 16. 9. 2010 policisté z Trutnova a Dvora Králové nad Labem. V obou případech řidiči přijeli k benzínovým čerpacím stanicím, natankovali benzín nebo naftu a bez zaplacení od stojanů odjeli. Pachatelé se dopustili přestupku proti majetku, za který jim hrozí pokuta až 15 tisíc korun.
Dopravní policisté čtvrtečního dne zpracovali osm dopravních nehod, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním. Dechové zkoušce se v průběhu čtvrtku podrobilo 68 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopravní policisté vyřešili ve čtvrtek 14 přestupků, při kterých udělili nezodpovědným řidičům blokové pokuty v celkové výši šesti tisíc korun. 
  V průběhu čtvrtečních čtyřiadvaceti hodin dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 62 telefonátů, 21 z nich bylo využito a zbývajících 41 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
17. 9. 2010

vytisknout  e-mailem