Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Třináct nových trestných činů 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne 17. 8. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o třinácti nově spáchaných trestných činech a patnácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci, ublížení na zdraví, neoprávněné užívání cizí věci, neoprávněné držení platební karty, podvod a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Úpičtí policisté v úterý 18. 8. 2009 vyjížděli necelé dvě hodiny po půlnoci do Rtyně v Podkrkonoší. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do zdejší provozovny benzinové čerpací stanice na Kostelecké ulici. Lapka se v objektu zaměřil pouze na tabákové výrobky. Zástupce poškozené společnosti předběžně vyčíslil škodu na 41 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Po neznámém nenechavci policisté intenzivně pátrají.

Královédvorští policisté v pondělí odpoledne 17. 8. 2009 vyhlásili celostátní pátrání po odcizené přední i zadní registrační značce JCD 89-06. Dosud neznámý lapka „plechy“ odmontoval v průběhu posledního měsíce ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Ford, které stálo na volně přístupném parkovišti v obci Třebihošť – Zvičina. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 500 korun. Za přestupek proti majetku může správní orgán městského úřadu uložit pokutu až do výše 15 tisíc korun.

Dalšího nezodpovědného řidiče zastavili policisté trutnovského oddělení hlídkové služby v neděli 16. 8. 2009  krátce před půlnocí při dohledu nad bezpečností silničního provozu v centru Trutnova na Polské ulici. Policejní hlídka řidiče osobního motorového vozidla Opel vyzvala k předložení dokladů potřebných k řízení automobilu. Z důvodu zvláštního vyjadřování a nekontrolovaným pohybům muži zákona řidiče vyzvali i k orientační dechové zkoušce. Provedená prověrka na zjištění alkoholu hovořila v neprospěch muže sedícího za volantem. Přístroj prokázal přes jednu promili v dechu nezodpovědného řidiče, kterému policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

 Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali v pondělí 1 dopravní nehodu, která si vyžádala jedno lehké zranění. Další dvě havárie policisté zadokumentovali jako přestupky v dopravě. 

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 48 telefonátů, 24 z nich bylo využito a zbývajících 24 nesouviselo s prací PČR. 

nprap. Udo Ertner
18. 8. 2009

 

vytisknout  e-mailem