Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Osm nově spáchanách trestných činů 

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne 15. 4. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o osmi nově spáchaných trestných činech a devíti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci, omezování osobní svobody, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ve středu dopoledne 15. 4. 2009 zadokumentovali trutnovští policisté krádež vloupáním do hracích automatů v jedné z heren v centru Trutnova na Polské ulici. Dosud neznámý zloděj násilím vnikl do několika hracích zařízení, ze kterých odcizil finanční hotovost. Navíc si z lokálu lapka odnesl uloženou finanční hotovost. Zástupce poškozené firmy vyčíslil škodu na 69 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Téhož dne odpoledne obdrželi trutnovští policisté oznámení o poškození pískovcové kulturní památky. Muži zákona vyjeli do Volanova na Dolskou ulici, kde dosud neznámý pachatel poškodil Boží muka. Zástupcem města Trutnova byla škoda vyčíslena na 45 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Královédvorští policisté prošetřují případ krádeže vloupáním do zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Honda, ke kterému došlo ve středu odpoledne na jednom z parkovišť v centru Dvora Králové nad Labem na Štefánikově ulici. Dosud neznámý zloděj z automobilu odcizil autorádio s CD přehrávačem, přičemž poškodil středový panel a elektroinstalaci. Majitel vozidla předběžně vyčíslil škodu na necelých 5 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Ve středu odpoledne dosud neznámý vandal poškodil lak zaparkovaného automobilu Škoda, které stálo na volně přístupném místě v centru Trutnova. Dosud neznámý pachatel vyryl od předních dveří k zadnímu blatníku rýhu v délce dvou metrů. Majitel vozidla vyčíslil škodu na 8 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Ve středu odpoledne dosud neznámý pachatel v jednom z trutnovských obchodních domů využil nepozornosti nakupující ženy, které v nestřeženém okamžiku z volně odložené kabelky v nákupním košíku odcizil peněženku. V portmonce se v době krádeže nacházela finanční hotovost a osobní doklady. Okradená žena vyčíslila škodu na necelé 3 tisíce korun. Muži zákona protiprávní jednání kvalifikují jako přestupek proti majetku, za který může být obviněnému uložena pokuta až do výše 15 tisíc korun. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.

Policisté skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve středu 15. 4. 2009 jednu havárii, kterou vyřešili jako dopravní přestupek.

Na klid a veřejný pořádek dohlíželo v průběhu středečního dne v centrech našich měst a obcí 14 pěších policejních hlídek.

 Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali ve středu 44 telefonátů, 18 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner

vytisknout  e-mailem