Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Ve čtvrtek 19 zjištěných přestupků 

V průběhu čtvrtého pracovního dne tohoto týdne 3. 12. 2009 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o šesti nově spáchaných trestných činech a devatenácti přestupcích. Oznámené skutečnosti muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu krádež, neoprávněné držení platební karty a podvodu.

Ve čtvrtek dopoledne 3. 12. 2009 se obrátila s žádostí o pomoc na trutnovské policisty dvaatřicetiletá žena, která je majitelkou jednoho z bytů panelového domu v Křižíkově ulici. Oznamovatelka mužům zákona sdělila, že jí dosud neznámý zloděj násilím vnikl do bytu, ze kterého následně v průběhu noci ze středy na čtvrtek odcizil finanční hotovost. Okradená žena vyčíslila škodu na 4 tisíce korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Královédvorští policisté ve čtvrtek odpoledne vyjížděli k jednomu z místních marketů, kde si jeden z nakupujících do stojanu na kola odstavil svůj bicykl. Dosud neznámému zloději stačilo několik minut k tomu, aby freestylové kolo typu LFUBRUS stříbrné metalické barvy z místa odcizil. Poškozený vyčíslil škodu na 4 tisíce korun. Za přestupek proti majetku může být správním orgánem uložena pokuta až do výše 15 tisíc korun. Po odcizeném speciálním kole a pachateli krádeže policisté intenzivně pátrají.

Policisté ze Svobody nad Úpou ve čtvrtek dopoledne 3. 12. 2009 zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ve Svobodě nad Úpou na Lázeňské ulici ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Škoda. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů potřebných k řízení automobilu. Muži zákona řidiče navíc vyzvali k dechové zkoušce na zjištění alkoholu. Přístroj prokázal 0,9 promile v dechu kontrolovaného řidiče. Nezodpovědný muž je důvodně podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který může správní orgán uložit vysokou pokutu a vyslovit zákaz řízení motorových vozidel.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve čtvrtek 3 dopravní nehody, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění.

Na tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 53 telefonátů, 21 z nich bylo využito a zbývajících 32 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
4. 12. 2009 
 

vytisknout  e-mailem