Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Čtvrtek patřil mezi klidnější dny 

V průběhu předposledního pracovního dne tohoto týdne 13. 8. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o devíti nově spáchaných trestných činech a sedmi přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci, podvodu, ohrožení pod vlivem návykové látky a pomluvy.

Vrchlabští policisté ve čtvrtek odpoledne 13. 8. 2009 zaprotokolovali případ násilného vniknutí do jedné z garáží ve Vrchlabí na Vápenické ulici. Zloděj z objektu odcizil dva hydraulické zvedáky a větší množství ručního nářadí. Poškozený vyčíslil škodu na 11 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním může soud uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

Královédvorští policisté vypátrali ve středu večer 12. 8. 2009 díky výborné místní a osobní znalosti v jedné ze zahradních chatek v centru města dvaačtyřicetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Uvedený muž skončil v policejní cele, kde prožil několik hodin. Na základě příkazu k předvedení, který vydal Obvodní soud pro Prahu 5 eskortovali královédvorští policisté ve čtvrtek dopoledne muže omezeného na osobní svobodě k vyžadujícímu soudci.

Ve čtvrtek navečer královédvorští policisté rovněž zadokumentovali přestupek proti majetku. Dosud neznámý výtečník přijel vozidlem Renault Scenic červené barvy k benzinové čerpací stanici v Horním Dehtově, kde načerpal necelých šest litrů benzinu. Po doplnění pohonných hmot dosud neznámý řidič bez zaplacení z místa ujel. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 200 korun. Za shora uvedený přestupek hrozí obviněnému pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Policisté skupiny dopravních ve čtvrtek zpracovali dvě dopravní nehody, které si vyžádaly dvě lehká zranění. Další dvě havárie dopravní policisté zadokumentovali jako přestupek v dopravě.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 51 telefonátů, 17 z nich bylo využito a zbývajících 34 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner 

 

vytisknout  e-mailem