Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Krádež nepojízdného vozidla 

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne 14. 4. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno sedm nově spáchaných přečinů. Všechna oznámená protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy nebezpečného vyhrožování, neoprávněného zásahu do práv k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru, zanedbání povinné výživy, prostých krádeží a neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku. Ve středu navíc muži zákona zpracovali deset přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Na policisty z Hostinného se ve středu odpoledne 14. 4. 2010 obrátila s žádostí o pomoc sedmnáctiletá dívka, které dosud neznámý lapka z její kabelky odcizil peněženku. Slečna policistům sdělila, že si při návštěvě jedné z restaurací v obci Rudník odložila svou kabelku na židli a nevěnovala jí patřičnou pozornost. Zloděj využil svou příležitost a z odložené kabelky odcizil portmonku, ve které se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. Poškozená vyčíslila škodu na 400 korun. Za přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali mnohem větší pozor.

Ve středu odpoledne policisté z Úpice zaprotokolovali případ zanedbání povinné výživy. Jednapadesátiletý „otec“ zřejmě zapomněl přispívat na svého potomka soudem stanovenou částku. Matka vyčíslila dluh na necelých 16 tisíc korun. Policejní inspektor ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na pět let.

Královédvorští policisté ve středu dopoledne vyjížděli do obce Mostek, kde dosud neznámý zloděj z volně přístupného místa před jedním z místních domů odcizil nepojízdné osobní motorové vozidlo Renault 21. Uvedený automobil neměl v době krádeže přimontované registrační značky. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na necelé dva tisíce korun. Muži zákona uvedené protiprávní jednání dokumentují jako přestupek proti majetku, za který pachateli hrozí pokuta až do výše 15 tisíc korun. Po pachateli krádeže a odcizeném vozidle policisté intenzivně pátrají.

Žacléřští policisté ve středu odpoledne zadokumentovali přestupek proti občanskému soužití, ze kterého je důvodně podezřelý čtyřicetiletý muž ze Žacléřska. Podezřelý měl v průběhu uplynulého měsíce o svém známém roznášet nepravdivé údaje a pomluvy. Po zpracování bude celý spis předán na trutnovský Městský úřad. Správní orgán v tomto případě může za protiprávní jednání uložit pokutu až do výše 3 tisíc korun.

Dopravní policisté v průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin zpracovali jednu dopravní nehodu, při které naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Další havárii dopravní policisté vyřešili jako přestupek v dopravě uložením blokové pokuty. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 28 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých 21 tisíc korun. Dechové zkoušce se ve středu podrobilo 147 řidičů motorových vozidel, při kterých nebylo zjištěno žádné požití alkoholu před nebo během jízdy.

V průběhu středečního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 14 pěších policejních hlídek.  

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 49 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 29 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
15. 4. 2010
 

vytisknout  e-mailem