Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Devět trestných činů i přestupků 

V průběhu středečního dne 23. 6. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o devíti nově spáchaných trestných činech a devíti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci, ublížení na zdraví a zanedbání povinné výživy. V jednom případě policisté prošetřují náhlé úmrtí.

Opravdu originální způsob vypořádání účtů si vybral dosud neznámý pachatel, který z dosud nezjištěných příčin poškodil zaparkované osobní motorové vozidlo značky BMW 728, které stálo na oploceném pozemku u domu osmadvacetileté ženy v obci Bílá Třemešná. Výtečník automobil podpálil a oheň poškodil motorovou část a částečně i interiér vozidla. Požár museli zlikvidovat přivolaní místní dobrovolní hasiči se svými kolegy z Hasičského záchranného sboru ze Dvora Králové nad Labem. Vyšetřovatel požárníků s jistotou uvedl jako příčinu požáru úmyslné jednání pachatele. Poškozená si škodu na vozidle vyčíslila na částku 140 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Od nedělního poledne do večerních hodin ve středu 23. 6. 2009 dosud neznámý pachatel násilně vnikl do sklepní kóje obytného domu na Pampeliškové ulici v Trutnově a ukradl pánské, jízdní horské kolo značky Leader Fox Evolution, černo-bílé barvy. Poškozený si škodu vyčíslil na částku necelých osm tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.

Následky banální krádeže zřejmě nedomyslel dvaadvacetiletý muž, který ve středu 23. června 2009 v jednom z místních obchodů s potravinami v Úpici ukradl čokoládu za pouhých 62 korun. Vedoucí prodejny si však protiprávního jednání všimla a zloděje odhalila. Přivolaní policisté zjistili, že muž byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech pravomocně odsouzen a proto celou věc vyřešili sdělením podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Policisté Dopravního inspektorátu Trutnov vyjížděli po poledni ve středu 23. 6. 2009 k dopravní nehodě mezi obcemi Kunčice a Kláštěrská Lhota. Šetřením na místě zjistili, že řidič nákladního vozidla značky Tatra 815 s návěsem zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy. Při projíždění levotočivé zatáčky před železničním přejezdem dostalo vozidlo na mokré vozovce smyk a havarovalo přední částí mimo vozovku do silničního příkopu. Vozidlo se po havárii stočilo a zadní část tahače zůstala stát u vlakových kolejí. Z důvodu havárie byla zcela omezena silniční i železniční doprava. Třiačtyřicetiletý řidič byl lehce zraněn a musel být ošetřen na místo přivolaným lékařem záchranné služby. Alkohol u řidiče muži zákona provedenou dechovou zkouškou s negativním výsledkem vyloučili.

Policisté Skupiny dopravních nehod zpracovali ve čtvrtek tři dopravní nehody, jedna nehoda si vyžádala lehké zranění osoby.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 56 telefonátů, 30 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Bc. Jiří Prouza
 

vytisknout  e-mailem