Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Krádeže opět převládaly 

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne ve středu 18. 8. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno sedm nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku.
V průběhu středy navíc muži zákona zpracovali čtyři přestupky. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Královédvorští policisté šetří případ vloupání do jednoho z místních restauračních zařízení ve Dvoře Králové nad Labem – Žíreč, ke kterému došlo z úterý na středu 18. 8. 2010. Zloděj po násilném vniknutí do objektu odcizil cigarety různých značek. Poškozený si škodu vyčíslil na dva tisíce korun. Za přečin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
Případ, který se stal v dopoledních hodinách ve středu 18. 8. 2010 před jedním z místních supermarketů ve Dvoře Králové nad Labem šetří místní policisté. Muži zákona šetřením zjistili, že dosud neznámý pachatel před obchodem ukradl dámské jízdní kolo značky City bike, které si majitelka řádně uzamkla lankovým zámkem ke stojanu na kola. Poškozená si škodu vyčíslila na téměř sedm tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli až dva roky strávené za mřížemi.
Ve středu 18. 8. 2010 se na trutnovské policisty obrátil s prosbou o pomoc dvaačtyřicetiletý muž, který se stal obětí majetkové trestné činnosti. Svojí výpovědí okradený policistům sdělil, že zřejmě v nočních hodinách mu neznámý zloděj ukradl z nezajištěného osobního motorového vozidla značky Opel Astra látkovou peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platebními kartami. Poškozený si škodu vyčíslil na částku převyšující šest tisíc korun. Za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
Vrchlabští policisté zadokumentovali ve středu 18. 8. 2010 případ krádeže starého kovového trezoru rakouské výroby, který odcizil neznámý pachatel z nezajištěného pozemku ve Vančurově ulici ve Vrchlabí. Majitel policistům uvedl, že trezor byl asi šedesát let starý a že vážil asi jednu tunu. Šetřením muži v uniformách zjistili, že uvedený trezor odevzdal pětapadesátiletý muž do místní sběrny kovů. Ze sběrny putoval trezor zpět k majiteli. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun.
Dopravní policisté v průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin vyjížděli ke třem dopravním nehodám, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 21 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené protiprávní jednání dopraváci uložili blokové pokuty ve výši necelých 17 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 84 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.
V průběhu středečního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí jedenáct pěších policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 54 telefonátů, 18 z nich bylo využito a zbývajících 36 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
19. 8. 2010

vytisknout  e-mailem