Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Klidnější úterní den 

V průběhu druhého pracovního dne 22. 6. 2010 byly na trutnovských policejních služebnách oznámeny čtyři nově spáchané přečiny, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o skutky krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, zpronevěry, zanedbání povinné výživy a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté zpracovali celkem sedm přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, přestupky proti občanskému soužití a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.

Včerejšího dne pětatřicetiletá žena požádala o pomoc trutnovské policisty. Při nákupu v dopoledních hodinách v jednom z obchodních domů v Trutnově se na okamžik vzdálila od dětského kočárku. Toho využil neznámý poberta a z kočárku ukradl peněženku s penězi, doklady a platební kartou. Pachatel způsobil škodu za 2.300 korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí viníkovi trest odnětí svobody až dva roky za mřížemi.

Policisté z Úpice prověřují oznámení o neplacení výživného. Pětatřicetiletý otec zřejmě pozapomněl přispívat na svoji dcerku, i když mu tato povinnost byla stanovena Okresním soudem v Trutnově. Za osmnáct měsíců tak dluží na výživném částku přes 9 tisíc korun. Soud může vyměřit trest v trvání dvou let.

V úterý 22. 6. 2010 v ulici Nádražní ve Vrchlabí došlo k havárii vozidla. Při předjíždění vozidla v levotočivé zatáčce řidička vozidla Renault Twingo vlivem defektu levé přední pneumatiky zřejmě nezvládla řízení a důsledkem leknutí došlo k nekontrolovatelnému sešlápnutí plynového pedálu a smyku vozidla. S autem vyjela mimo komunikaci a levou přední částí narazila do omítky domu a kovových sloupků. Při nehodě řidička utrpěla lehké zranění. Požití alkoholických nápojů nebylo dechovou zkouškou prokázáno. Škoda je odhadnuta na 55 tisíc korun.

Dopravní policisté vyjížděli v průběhu úterních čtyřiadvaceti hodin na jednu dopravní nehodu. V trutnovském regionu zjistili 9 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim muži a ženy v bílých čepicích uložili blokové pokuty ve výši necelých 5 tisíc korun. Policisté u motoristů provedli 145 dechových zkoušek. K radosti dopravních policistů nikdo z kontrolovaných účastníků silničního provozu neřídil vozidlo po požití alkoholických nápojů.   

Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 v úterý 33 telefonátů, 10 z nich bylo využito a zbývajících 23 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
23. 6. 2010
 

vytisknout  e-mailem