Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Krádeže a podvody 

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne 12. 5. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno devět nově spáchaných přečinů. Všechna oznámená protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží provedených vloupáním, podvodů a zanedbání povinné výživy. Ve středu navíc muži zákona zpracovali deset přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Krátce po půlnoci z úterý na středu 12. 5. 2010 vyjížděli policisté ze Svobody nad Úpou do jednoho z barů v Janských Lázních. Provozovatel zařízení mužům zákona sdělil, že v průběhu večera  za běžného provozu dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jednoho z hracích automatů. Nenechavec svým neodborným jednáním přístroj poškodil a následně z jeho útrob odcizil finanční hotovost. Zástupce poškozené společnosti nebyl na místě schopen vyčíslit škodu, proto bude tato do protokolu uvedena v nejbližších hodinách. Muži zákona protiprávní jednání dokumentují jako přečin krádeže provedené vloupáním, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Trutnovská policejní hlídka vyjížděla ve středu odpoledne do Úpské ulice, kde dosud neznámý zloděj v průběhu posledních dvou dnů násilím vnikl do jedné ze sklepních kójí. Zloděj z místnosti odcizil horské jízdní kolo značky Rock Machine. Majitel bicyklu vyčíslil škodu na necelých 6 tisíc korun. Za přečin porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Ve středu odpoledne zpracovali policisté ze Dvora Králové případ zanedbání povinné výživy. Dvaapadesátiletý „otec“ zřejmě zapomněl přispívat na svého potomka soudem stanovenou částku. Matka vyčíslila dluh na částku 21 tisíc korun. Policejní inspektor ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté z Úpice vyjížděli ve středu 12. 5. 2010 do ulice Pod Městem, kde zaprotokolovali případ přestupku proti majetku, ke kterému došlo v průběhu noci z úterý na středu. Dosud neznámý vandal na jednom z místních objektů poškodil průmyslovou kameru a ukotvení hromosvodu. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 5 tisíc korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Dopravní policisté v průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin zpracovali 3 dopravní nehody, které si vyžádaly jedno zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 4 přestupky na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých 2 tisíc korun. Dechové zkoušce se ve středu podrobilo 53 řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných řidičů usedl za volant svého automobilu po požití alkoholického nápoje.
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 41 telefonátů, 17 z nich bylo využito a zbývajících 24 nesouviselo s prací PČR.

nprap. Udo Ertner
13. 5. 2010

vytisknout  e-mailem