Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Zloděj napadl ostrahu marketu 

V průběhu čtvrtečního dne 17. 11. 2009 trutnovští operační důstojníci přijali na tísňové lince 158 třiapadesát telefonátů, 11 jich bylo využito a zbývajících 42 nesouviselo s prací policie.

Ve čtvrtek došlo k šesti nově spáchaným trestným činům a deseti přestupkům. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi trestnými činy opět převládala majetková trestná činnost. Muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu krádež, poškozování cizí věci, ublížení na zdraví, zanedbání povinné výživy a neoprávněné držení platební karty.

Vloupání do osobního motorového vozidla značky Volkswagen Transporter šetří vrchlabští policisté. K násilnému vniknutí došlo ze středy na čtvrtek 17. 12. 2009 na Školní ulici v centru města Vrchlabí. Dosud neznámý pachatel odcizil z automobilu servisní knížku a dálkové elektronické ovládání značky Hermann HS4-40 ke garážovým vratům. Zloděj však poškodil i spínací skříňku vozidla. Zástupce poškozené firmy škodu vyčíslil na necelých pět tisíc korun. Za trestné činy krádež provedené vloupáním a neoprávněné užívání cizí věci ve stadiu pokusu hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Trutnovští policisté šetří případ neoprávněného držení platební karty, ke kterému došlo v úterý 15. 12. 2009. Osmnáctiletá žena při jízdě autobusem hromadné dopravy na trase Trutnov – Mladé Buky ztratila svoji peněženku. Portmonku sice našel řidič, ale od něho si ji vzal dosud neznámý pachatel, který řidičovi sdělil, že poškozenou zná a proto ji peněženku i s jejím obsahem vrátí. Příslovím „S poctivostí nejdál dojdeš“ se však nálezce neztotožnil a mladá žena tak přišla i o finanční hotovost a platební kartu. I když je škoda jen pár stovek korun, pachatel je podezřelý z výše uvedeného trestného činu, za který ho může soud poslat za mříže až na dva roky.

Ve čtvrtek 17. 12. 2009 odhalil detektiv bezpečnostní agentury jednoho z místních marketů zloděje drobné krádeže. Proto ho vyzval o vrácení odcizeného zboží a k sepsání protokolu o krádeži. Při sepisování dokumentu však sedmačtyřicetiletý podezřelý muže z ostrahy fyzicky napadl a způsobil mu zlomeninu ruky a rozbil mu jeho mobilní telefon. Hrubián je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, za který mu hrozí až dvouletý pobyt v cele se zamřížovaným výhledem na okolní svět.

Policisté Skupiny dopravních nehod Trutnov ve čtvrtek 17. 12. 2009 zadokumentovali tři dopravní nehody, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění zúčastněných osob. Jednu havárii policisté vyřešili ihned na místě jako přestupek v dopravě udělením blokové pokuty.

por. Bc. Jiří Prouza
18. 12. 2009

vytisknout  e-mailem