Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Dopravní policisté odhalili 50 přestupků 

Ve středu dne 28. 4. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno šest nově spáchaných přečinů. Všechna oznámená protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy majetkové trestné činnosti, mezi které patří krádeže provedené vloupáním a krádeže prosté. Ve středu navíc muži zákona zpracovali sedm přestupků. Ve většině případech se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Krádež mobilního telefonu šetří královédvorští policisté. Třicetiletý muž oznámil na Obvodním oddělení ve Dvoře Králové nad Labem ve středu 28. dubna 2010 krádež telefonního přístroje, který si odložil na skříňku své kanceláře. Dosud neznámý pachatel využil neuzamčených a nezajištěných dveří a telefon značky Samsung i8000 Omnia II odcizil. Poškozený si škodu vyčíslil na osm a půl tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo propadnutí věci či jiné majetkové hodnoty.
Dvaapadesátiletá žena oznámila ve středu 28. 4. 2010 vrchlabským policistům, že ji neznámý pachatel okradl. Šetřením muži zákona zjistili, že zloděj ženě ukradl peněženku s finanční hotovostí a platební kartou, kterou měla v batohu položeném v prádelně jednoho ze školských zařízení ve Vrchlabí. Okradená si škodu vyčíslila na necelých šest tisíc korun. Za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli až dva roky strávené za mřížemi.
Zahradní chatku si pro své protiprávní jednání vybral z úterý na středu 28. 4. 2010 dosud neznámý pachatel. Do objektu se vloupal v zahrádkářské kolonii Cihelna v ulici Na Bělidle ve Vrchlabí. Zloděj po násilném vniknutí do nemovitosti odcizil spací pytel a přenosné rádio. Poškozený majitel si škodu vyčíslil na dvanáct set korun. Za přečin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli až dva roky trestu odnětí svobody.
Úpičtí policisté vyjížděli středečního dne 28. 4. 2010 ve večerních hodinách k oznámení, že v prostoru hřbitova v obci Hajnice došlo k požáru.  Na místě muži v uniformách zjistili, že z dosud nezjištěných příčin došlo k zahoření odpadu ze hřbitova. Požár lokalizovali hasiči místního dobrovolného sboru. Ke škodě na majetku nebo ke zranění osob nedošlo. Příčiny požáru jsou předmětem dalšího šetření.
Dopravní policisté v průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin zpracovali dvě dopravní nehody, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 50 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši 57 tisíc korun. Dechové zkoušce se v úterý podrobilo 110 řidičů motorových vozidel, při kterých policisté neodhalili žádného řidiče, který by požil alkohol před nebo během jízdy.
V průběhu úterního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 9 pěších policejních hlídek.  
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 41 telefonátů, 22 z nich bylo využito a zbývajících 19 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
29. 4. 2010

vytisknout  e-mailem