Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Muž nadýchal 3,1 promile alkoholu v dechu 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne 1. 6. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o devíti nově spáchaných trestných činech a šesti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi oznámené případy patřily krádež prostá, krádeže provedené vloupáním, podvod, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, maření výkonu úředního rozhodnutí, loupež a poškozování cizí věci.

Královédvorští policisté šetří případ krádeže, ke které došlo v neděli 31. 5. 2009 v ulicích Dvora Králové nad Labem. Dosud neznámý pachatel ukradl osmnáctiletému mladíkovi přímo z kapsy mikiny, kterou měl na sobě, mobilní telefon značky Motorola L7e s paměťovou kartou. Zloděj využil nepozornosti mladíka sledujícího motocyklové závody. Okradený muž si škodu vyčíslil na částku dva tisíce korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Policisté Skupiny dopravních nehod Trutnov vyjížděli první červnový den v dopoledních hodinách k dopravní nehodě do Dvora Králové nad Labem na Poděbradovu ulici, kde mělo dojít ke srážce dvou osobních motorových vozidel. Po příjezdu na místo muži zákona šetřením zjistili, že řidič vozidla Daewoo nedodržel za jedoucím vozidlem Renault dostatečnou vzdálenost a narazil do jeho zadní částí. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění zúčastněných osob. Policisté provedli u obou účastníků silničního provozu orientační dechovou zkoušku a při pohledu na displej přístroje se nestačili divit. Řidič automobilu Daewoo nejenom, že měl pozitivní výsledek, ale naměřená hodnota byla 3,1 promile alkoholu v dechu. Hříšník policistům ještě ke všemu nepředložil řidičský průkaz. Nezodpovědný, sedmačtyřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté Skupiny dopravních nehod zpracovali v pondělí 2 dopravní nehody, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali v první pracovní den tohoto týdne 44 telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 32 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Bc. Jiří Prouza
 

vytisknout  e-mailem