Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Řidiči pozor, víkend se blíží 

V průběhu čtvrtečního dne 8.1.2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o šesti  nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci, podvodu a neplacení výživného.

Trutnovští policisté ve čtvrtek dopoledne 8.1.2009 zadokumentovali případ krádeže mobilního telefonu. Dosud neznámý pachatel odcizil na chodbě jednoho z trutnovských úřadů z kapsy zimní bundy mladého muže telefonní přístroj značky Sony Ericson. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku 3 tisíc korun. Za trestný čin krádeže hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své cennosti a osobní věci dávali lepší pozor.

     Ve středu dopoledne 7. ledna 2009 byl díky výborné místní a osobní znalosti v centru Vrchlabí vypátrán jednadvacetiletý muž, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na mladíka vydal Okresní soud v Trutnově příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Po provedení nezbytných úkonů byl muž omezený na osobní svobodě eskortován do vazební věznice, kde byl řádně předán pracovníkům vězeňské služby.

V průběhu nadcházejícího víkendu trutnovští policisté očekávají díky výborným sněhovým podmínkám a krásnému slunečnému počasí zvýšený počet návštěvníků horských středisek. Díky zvýšenému počtu přijíždějících motorových vozidel dochází často ke komplikacím v dopravě. Již v dopoledních hodinách dochází k tomu, že jsou zcela zaplněna všechna parkovací místa v zimních střediscích. Žádáme proto řidiče, aby neparkovali na místech, kde je stání zakázáno. Svým nezodpovědným jednáním mohou řidiči ztížit příjezd vozidel záchranného sboru na místa, kde mají plnit své úkoly, ať se již jedná o záchranáře, hasiče či policisty. Žádáme proto návštěvníky Krkonoš, aby využívali služeb Skibusů, které pravidelně jezdí z Trutnova přes Svobodu nad Úpou, Maršov do Pece pod Sněžkou. Dále jezdí Skibusy z Vrchlabí na Benecko, Strážné a dále do Špindlerova Mlýna.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve čtvrtek 8.1.2009 dvě dopravní nehody, při kterých naštěstí nebyl nikdo zraněn.

 Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 51 telefonátů,  20 z nich bylo využito a zbývajících 31 nesouviselo s prací PČR. 

vytisknout  e-mailem