Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

První pracovní den patřil mezi ty klidnější 

V průběhu prvního pracovního dne 26. 4. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno devět nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o případy krádeží provedených vloupáním, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a zanedbání povinné výživy. Policisté zpracovali celkem pět přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.
 
Od pátečního odpoledne 23. 4. 2010 do pondělních ranních hodin 26. 4. 2010 se dosud neznámý zloděj vloupal do kantýny v ulici Zahradní v Trutnově. Cigarety různých značek se staly cílem jeho lupu. Firma vyčíslila škodu něco přes 2.500 korun. Za přečin krádež vloupáním hrozí pachateli až dvouletý trest za mřížemi. Případem se zabývá trutnovská policie.

Včerejšího dne 26. 4. 2010 kolem osmnácté hodiny oznámila na linku 158 dvaašedesátiletá žena vloupání do kůlny v zahrádkářské kolonii na Kryblici v Trutnově. Dva neznámí lapkové násilím vnikli do kůlny a z této odcizili rýč a motyku. Byli ale vyrušeni majitelkou a proto věci ponechali v blízkosti objektu a z místa utekli. Způsobená škoda je 300 korun. Při dopadení hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na dvě léta. Věc prošetřují policisté z Trutnova.

Královédvorští policisté od pondělí 26. 4. 2010 dokumentují krádež peněženky. Šedesáti čtyřletá žena při nákupu v jednom z marketů ve Dvoře Králové nad Labem se na okamžik vzdálila od svého nákupního vozíku, na kterém měla zavěšenou kabelku. Této situace využil neznámý zloděj a z kabelky odcizil peněženku s penězi, osobními doklady a platební kartou. Výtečník seniorce způsobil škodu za 1.400 korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku pamatuje trestní zákoník s trestem odnětí svobody až na dva roky, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty. Policie žádá veřejnost, aby si své osobní věci a cennosti hlídali a nedávali tak šanci drzým zlodějům.

Včerejšího dne 26. 4. 2010 zadokumentovali policisté v Úpici neplacení výživného. Šestadvacetiletý muž z Úpice si řádně neplní svoji vyživovací povinnost vůči svému potomkovi. V době od února 2006 do současné doby nezaplatil ani korunu na výživu své dcery, i když tato povinnost mu vyplývá z rozsudku Okresního soudu v Trutnově. Za celou dobu dluží přes 76 tisíc korun. V případě prokázání mu za přečin zanedbání povinné výživy hrozí trest odnětí svobody až dva roky za mřížemi.

Dopravní policisté vyjížděli v pondělí 26. 4. 2010 po dvacáté hodině k havárii osobního vozidla tovární značky Opel Vectra. Dosud nezjištěný řidič při projíždění levotočivé zatáčky v obci Kocbeře pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy. Po vyjetí ze zatáčky nezvládl řízení, s vozidlem dostal smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci. Došlo k nárazu pravé přední části automobilu do kamenné podezdívky oplocení přilehlého pozemku a k převrácení na střechu. Při nehodě byli zraněni dva spolujedoucí z vozidla a byli převezeni do nemocničních zařízení. U řidiče nemohli policisté provést dechovou zkoušku na alkohol, neboť z místa nehody zřejmě utekl. Krom toho nemá vozidlo platnou technickou prohlídku. Škoda je vyčíslena na 20 tisíc korun. Míra a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření skupiny dopravních nehod.

Dopravní policisté zpracovali v průběhu pondělních čtyřiadvaceti hodin tři dopravní nehody. Při jedné z nich došlo ke dvěma lehkým zraněním. Na našich silnicích zjistili 25 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim policisté uložili blokové pokuty za více jak 22 tisíc korun.

Během pondělí dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 11 pěších policejních hlídek.    

Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 v pondělí 36 telefonátů, 10 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
27. 4. 2010
 

vytisknout  e-mailem