Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Ve středu přibylo 14 nových přečinů 

V průběhu středečního dne 4. 8. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno čtrnáct nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, neoprávněné užívání cizí věci, zanedbání povinné výživy a neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. V jednom případě policisté vyjížděli k případu náhlého úmrtí. V průběhu středy navíc muži zákona zpracovali jedenáct přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Vrchlabští policisté zadokumentovali ve středu 4. 8. 2010 případ krádeže, ke kterému došlo v nočních hodinách na Krkonošské ulici v centru města. Dosud neznámý pachatel u jedné z místních restaurací násilně vnikl do skladu a odcizil přepravky s prázdnými skleněnými láhvemi od alkoholických a nealkoholických nápojů. Zástupce poškozené firmy škodu vyčíslil na osm tisíc korun. Za přečin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
Krádež kosmetického zboží v jedné z drogérií v centru města vyšetřují trutnovští policisté. K případu došlo 28. 7. 2010, trestní oznámení však podala zástupkyně poškozené organizace s týdenním zpožděním. Ve své výpovědi oznamovatelka uvedla, že neznámý pachatel ukradl zejména parfémy značek Puma, David Beckham a Antonio Banderas. Poškozené organizaci zloděj způsobil škodu převyšující částku devět tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody. 
O měděné svody přišel u své nemovitosti ve Dvoře Králové nad Labem šedesátiletý majitel, který krádež oznámil ve středu 4. 8. 2010 na místním policejním oddělení. Zloděj ukradl celkem čtrnáct metrů hranatých svodů. Objekt lapkou narušen nebyl. Poškozený si škodu vyčíslil na osm tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli až dvouletý trest strávený za mřížemi. Odcizená měď skončí zřejmě v nějaké z výkupen barevných kovů.
Policisté z Vrchlabí ve středu ráno 4. 8. 2010 vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném osobním motorovém vozidle Hyundai Pony stříbrné metalické barvy, bez namontovaných registračních značek JCI 23-19. Uvedený automobil odcizil dosud neznámý lapka z volně přístupného parkoviště na Slovanské ulici u místní restaurace ve Vrchlabí. Vozidlo mělo poškozený a zkorodovaný zadní levý lem blatníku, přední levý lem blatníku byl promáčklý a byla zničená zadní mlhovka. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na osm tisíc korun. Za přečin neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nenechavci a odcizeném vozidle intenzivně pátrají.
Dopravní policisté v průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin vyjížděli ke třem dopravním nehodám, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Policisté v bílých košilích zjistili 11 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené protiprávní jednání dopraváci uložili blokové pokuty ve výši osm a půl tisíce korun. Dechové zkoušce se podrobilo 70 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu tentokrát neusedlo za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.
V průběhu středečního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 33 telefonátů, 11 z nich bylo využito a zbývajících 22 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
5. 8. 2010

vytisknout  e-mailem