Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Středa byla klidnějším dnem 

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne 12. 8. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o pěti nově spáchaných trestných činech a deseti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci, neoprávněného držení platební karty, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a zanedbání povinné výživy.

Trutnovští policisté vyjížděli v úterý večer 11. 8. 2009 do jednoho z bytů v Trutnově na Slévárenské ulici. Čtyřiasedmdesátiletá žena mužům zákona oznámila, že byla se svým synem napadena osmatřicetiletou „dámou“ v jejich bytě. Podezřelá měla osmačtyřicetiletého muže fyzicky napadnout a poté mu vyhrožovat. Uvedený incident si naštěstí nevyžádal žádné vážnější zranění. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci, za který může soud uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.

Ve středu odpoledne 12. 8. 2009 trutnovští policisté zadokumentovali případ zanedbání povinné výživy. Osmadvacetiletá žena z Trutnovska si s největší pravděpodobností již několik měsíců neplní svou vyživovací povinnost. Dlužnou částku oznamovatel vyčíslil na necelých 8 tisíc korun. Za trestný čin zanedbání povinné výživy může soud uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté ze Svobody nad Úpou krátce po půlnoci z úterý na středu 12. 8. 2009 vyjížděli do ulice Tyršova, kde byla jedna z majitelek rodinného domu nespokojená s chováním svých sousedů, kteří měli v nočních hodinách již několik dnů rušit noční klid. Muži zákona celou věc prošetřili a protiprávní jednání zadokumentovali pro podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 5 tisíc korun.

Policisté skupiny dopravních ve středu zpracovali jednu dopravní nehodu, která si naštěstí nevyžádala žádné zranění. Další dvě havárie dopraváci zadokumentovali jako přestupek v dopravě.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 40 telefonátů, 16 z nich bylo využito a zbývajících 24 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner

vytisknout  e-mailem