Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Těžké zranění chodce 

V průběhu předposledního pracovního dne 29. 4. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno osm nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o případy krádeží provedených vloupáním, poškození cizí věci a zanedbání povinné výživy. Policisté zpracovali celkem devět přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.

Policisté v Hostinném šetří neplacení výživného. Od září 2008 do dnešní doby si osmatřicetiletý otec z Čermné řádně neplní svoji vyživovací povinnost vůči svému synovi, i když tato povinnost mu vyplývá z rozsudku Okresního soudu v Trutnově. Za celé období dluží přes 50 tisíc korun. V případě prokázání mu za přečin zanedbání povinné výživy hrozí trest odnětí svobody až dva roky za mřížemi.

Na trutnovské policisty se včerejšího dne 29. 4. 2010 obrátila o pomoc čtyřiašedesátiletá žena. Při nákupu na tržnici v Trutnově v dopoledních hodinách si na pár minut odložila na zem svoji kabelku. Toho využil „všímavý“ zloděj a z této ukradl mobilní telefon značky Nokia černé barvy. Majitelce způsobil škodu za 500 korun. Lapkovi za přestupek proti majetku hrozí pokuta až 15 tisíc korun. Policie žádá občany, aby nenechávali své věci bez dozoru. Zloději tak lehce nabývají cizího majetku. Po pachateli a mobilním telefonu policie pátrá.

Včerejšího dne 29. 4. 2010 krátce před půl třetí odpoledne došlo na přechodu u autobusové zastávky v ulici Horská v Trutnově k dopravní nehodě. Devětadvacetiletý cizinec s vozidlem tovární značky Honda Civic pravděpodobně neumožnil chodci bezpečné přejití vozovky. Došlo ke střetu levou přední částí vozu s chodcem. Při nehodě chlapec utrpěl těžké zranění a z místa nehody byl převezen do zdravotnického zařízení v Trutnově. Řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Věc si na místě převzal komisař služby kriminální policie a vyšetřování.

Královédvorští policisté vyjížděli na  základě oznámení občanů v podvečerních hodinách 29. 4. 2010 do obce Kuks. Kousek od benzinové čerpací stanice se pohyboval po komunikaci silně podnapilý osmatřicetiletý muž, který ohrožoval účastníky silničního provozu a rovněž i sebe. Dechovou zkouškou mu policisté naměřili hodnotu 2,80 promile alkoholu. Po provedení služebních úkonů byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Věc je dokumentována jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, kdy přestupci hrozí pokuta až 20 tisíc korun.

Policisté na Obvodním oddělení policie ve Dvoře Králové nad Labem dokumentují od čtvrtka 29. 4. 2010 neoprávněný odběr elektrického proudu. Pracovníci energetického závodu zjistili, že v ulici Slunečná ve Dvoře Králové nad Labem je na veřejné distribuční síti namontováno neschválené zařízení pro přenos elektrického proudu. Ze strany dvaačtyřicetiletého majitele nemovitosti tudíž dochází k neoprávněnému odběru. Za přestupek proti majetku hrozí pokuta až 15 tisíc korun.

Dopravní policisté zpracovali v průběhu čtvrtečních čtyřiadvaceti hodin tři dopravní nehody. Při jedné z nich došlo k těžkému zranění chodce. V trutnovském regionu zjistili 30 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých 27 tisíc korun.

Během čtvrtka dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 13 pěších policejních hlídek.    
 
Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 ve čtvrtek 50 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
30. 4. 2010
 

vytisknout  e-mailem