Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Úterý bylo bez dopravních nehod 

V průběhu druhého pracovního dne tohoto týdne 22. 9. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o čtyřech nově spáchaných trestných činech a třinácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu krádež, pytláctví, zanedbání povinné výživy a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Úpičtí policisté v úterý 22. 9. 2009 zaprotokolovali případ neplacení výživného, který místním mužům zákona oznámila třiatřicetiletá žena. Otec dvou dcer s největší pravděpodobností „zapomněl“ na své potomky přispívat soudem stanovenou částku. Matka dívek vyčíslila částku na 24 tisíc korun. V případě neuhrazení finanční hotovosti může soud za trestný čin zanedbání povinné výživy uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.

Královédvorští policisté se svými kolegy z Městské policie Dvůr Králové nad Labem zastavili krátce po půlnoci z pondělí na úterý 22. 9. 2009 při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru města na Legionářské ulici ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Seat. Strážníci řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení automobilu. Po provedené lustraci muži zákona mladého muže sedícího za volantem vyzvali k provedení dechové zkoušky, která hovořila v jeho neprospěch. Zkouška prokázala necelé dvě promile v jeho dechu. Třiadvacetiletý mladík je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Policisté Skupiny dopravních nehod nemuseli v úterý zaprotokolovat žádnou dopravní nehodu. Takový výsledek dopraváky vždy potěší a přáním všech policistů by byl mnohem větší počet takovýchto dnů. Dopravní policisté však nezaháleli a věnovali se zvýšenému dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na Trutnovsku.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 37 telefonátů, 17 z nich bylo využito a zbývajících 20 nesouviselo s prací PČR.

nprap. Udo Ertner
23. 9. 2009
 

vytisknout  e-mailem