Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Dvaačtyřicet telefonátů na linku 158 

V průběhu středečního dne 25. 11. 2009 trutnovští operační důstojníci přijali na tísňové lince 158 dvaačtyřicet telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací policie.

V úterý došlo k jedenácti nově spáchaným trestným činům a devíti přestupkům. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi trestnými činy opět převládala majetková trestná činnost. Muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování, neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.  V jednom případě policisté prošetřují náhlé úmrtí osoby.

K případu černého odběru elektřiny došlo v době od 17. září do 25. listopadu 2009, kdy pracovník jedné z energetických firem zjistil, že v obci Dubenec na Trutnovsku dochází k odběru energie, ale nedovoleným způsobem. Ohledáním místa činu policisté zjistili, že nájemníkovi jednoho z bytů, z důvodu neplacení elektřiny, byl pracovníky energetické firmy odstřižen přívod. S tímto problémem si ale výtečník hlavu nelámal a přívod si vyrobil nový a tím způsobem odebíral elektřinu protiprávně. Tímto způsobem „zloděj“ odčerpal energii za více jak 10 tisíc korun a je podezřelý z trestného činu krádež, za který mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo propadnutí věci. 

K vloupání do rodinného domku došlo ve středu 25. 11. 2009 krátce před druhou hodinou odpolední v obci Pilníkov. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl do objektu a když vlezl do kuchyně, tak ho zde vyrušila poškozená a lapka z místa činu utekl. Na poškozených dveřích tak oznamovatelce vznikla škoda ve výši dvanáct set korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním ve stadiu pokusu a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.
 
Úpičtí policisté šetří případ krádeže vzrostlých stromů, ke kterému došlo od začátku letošního roku do 22. listopadu 2009 v obci Batňovice. Dosud neznámý pachatel pokácel a odvezl dřevo z dvaceti vzrostlých smrků, starých šedesát let. Zástupce poškozené firmy škodu vyčíslil na devět tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.

V úterý 24. 11. 2009 se krátce před sedmou hodinou večerní sám dostavil na Obvodní oddělení Policie ČR ve Vrchlabí dvaadvacetiletý muž s tím, že se dozvěděl, že je po jeho osobě vyhlášeno celostátní pátrání. Provedenou kontrolou policisté zjistili, že tato informace se zakládá na pravdě a že muže hledá Okresní soud v Kolíně, který také vydal příkaz k zatčení. Celá věc byla prodiskutována s dosahován soudcem jmenovaného soudu, který rozhodl, že mladík může být propuštěn, protože dal slib, že se osobně k soudu dostaví a nebude tak mařit další úkony.

Policisté Skupiny dopravních nehod ve středu zadokumentovali dvě dopravní nehody, při kterých na štěstí nedošlo k žádnému zranění zúčastněných osob.
 
por. Bc. Jiří Prouza
26. 11. 2009
 

vytisknout  e-mailem