Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Zadokumentováno sedm trestných činů 


Ve středu dne 26. 8. 2009 trutnovští operační důstojníci přijali  na  tísňovou  linku 158 čtyřicet čtyři telefonátů, dvacet z nich bylo využito a zbývajících čtyřiadvacet nesouviselo s prací PČR. 

Muži zákona v průběhu středečního dne zadokumentovali sedm trestných činů a deset přestupků. Policisté provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily opět případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním.

Policisté v Hostinném dokumentují případ násilného vniknutí do palivové nádrže zaparkovaného osobního motorového vozidla Škoda, které stálo na jednom z místních volně přístupných parkovišť. Z krádeže necelých dvaceti litrů benzinu je důvodně podezřelý jednadvacetiletý mladík z Královédvorska, kterého místní policisté vypátrali díky výborné místní a osobní znalosti. Poškozená škodu vyčíslila na 500 korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

Ze spáchání trestného činu krádeže je důvodně podezřelý pětadvacetiletý mladík z Vrchlabska, který měl ve středu večer 26. 8. 2009 svému příbuznému před jednou z restaurací ve Vrchlabí na Větrné ulici odcizit volně odstavené horské jízdní kolo značky Mongoose. Majitel jednostopého dopravního prostředku vyčíslil škodu na 24 tisíc korun. Za trestný čin krádež může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

Ve středu ráno dosud neznámý pachatel odcizil v centru Trutnova mladé ženě její batoh, který si jen na malou chvilku odložila na lavičku před jednou z místních restaurací. V zavazadle se v době krádeže nacházela finanční hotovost, osobní doklady a oděvní svršky. Poškozená vyčíslila škodu na necelé 2 tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí obviněnému pokuta až do výše 15 tisíc korun. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si své osobní věci a cennosti dávali lepší pozor.

nprap. Udo Ertner
27. 8. 2009
 

vytisknout  e-mailem