Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Čtyři přečiny, zvlášť závažný zločin, 9 přestupků 

V průběhu prvního pracovního dne měsíce února 1. 2. 2010 policisté na Trutnovsku zadokumentovali čtyři nově spáchané přečiny a jeden zločin. Nejzávažnější případ, který se stal první únorový den, zadokumentovali policisté Služby kriminální policie a vyšetřování. Policejní komisař ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda. Dále policisté zaprotokolovali případy zanedbání povinné výživy a podvodu. V pondělí navíc muži zákona zpracovali devět přestupků. Ve většině případech se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Trutnovští policisté v pondělí večer 1. 2. 2010 vyjížděli do jednoho z trutnovských školských zařízení. Dosud neznámý zloděj zde z odemčené šatny odcizil jedné z návštěvnic peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Okradená vyčíslila škodu na 400 korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.  
První únorový den oznámil na Obvodním oddělení Policie ČR ve Vrchlabí čtyřiačtyřicetiletý muž, že mu neznámý pachatel 31. 1. 2010 odcizil registrační značku. Šetřením policisté zjistili, že  zloděj značku odmontoval z osobního motorového vozidla Honda KB1, které bylo zaparkované v lyžařském areálu ve Vrchlabí. Poškozený si škodu vyčíslil na pět set korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun. Po odcizené registrační značce 6A87607 policie vyhlásila celostátní pátrání.
Šestatřicetiletá žena se v pondělí 1. 2. 2010 obrátila s žádostí o pomoc na trutnovské policisty.  Oznamovatelka uvedla, že ji neznámý pachatel odcizil v době oběda mobilní telefon značky Nokia 2630. Šetřením policisté zjistili, že zloděj využil neopatrnosti majitelky telefonu a když přístroj nechala volně odložený na stole v kuchyni školského zařízení v Trutnově, tak ho odcizil. Poškozená si škodu vyčíslila na dva tisíce korun. Pachateli hrozí pokuta až 15 tisíc korun za přestupek proti majetku.
V pondělí 1. 2. 2010 dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 12 pěších policejních hlídek. 
Dopravní policisté zpracovali v pondělí čtyři dopravní nehody, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění. Jednu z havárií muži zákona zpracovali jako přestupek v dopravě uložením blokové pokuty. V jednom případě sehrál hlavní roli při nehodě alkohol u řidiče.
 Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 52 telefonátů, 22 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
2. 2. 2010

vytisknout  e-mailem