Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Řidič nadýchal přes dvě promile 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne 14. 12. 2009 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno 9 nově spáchaných trestných činů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, výtržnictví a zanedbání povinné výživy. V jednom  případě policisté zadokumentovali a prošetřují náhlé úmrtí. V pondělí navíc muži zákona zpracovali 10 přestupků. Ve většině případech se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích překročením nejvyšší povolené rychlosti, ale i přestupků proti majetku.
Policisté Obvodního oddělení Policie České republiky ve Vrchlabí vykonávali v pondělí 14. 12. 2009 dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v obci Dolní Branná. Na místní komunikaci předepsaným způsobem zastavila hlídka osobní motorové vozidlo značky Škoda Favorit a vyzvala řidiči k předložení potřebných dokladů. Čtyřicetiletý muž však řidičský průkaz předložit nemohl, protože má Okresním soudem v Trutnov vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Vzhledem k tomu, že z řidiče byl silně cítit alkohol provedli s ním muži zákona dechovou zkoušku a nestačili se divit. Nezodpovědnému účastníkovi silničního provozu, který usedl za svůj volant, policisté naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. Za trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí viníkovi trest odnětí svobody až na dva roky nebo peněžitý trest. Zadokumentovaný případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení.
Královédvorští policisté zadokumentovali v pondělí 14. 12. 2009 případ krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody, ke kterému došlo v odpoledních hodinách na Macharově ulici v centru města. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl do sklepních prostor a ze sklepní kóje ukradl horské jízdní kolo černé barvy značky Merida 09 s výbavou Shimano řady XT, hydraulickými brzdami, odpruženou vidlicí a nášlapnými pedály. Dále lapka odcizil i bourací kladivo značky Black and Decker oranžové barvy v plastovém kufru a cyklotretry. Celkovou škodu okradený vyčíslil na částku převyšující 53 tisíc korun. Za výše uvedené trestné činy hrozí pachateli až tři roky strávené za mřížemi nebo peněžitý trest.
Dosud neznámý zloděj ukradl v posledních třech týdnech  v obci Rudník šestnáct metrů nerezových trubek. Trubky byly uskladněny v oploceném areálu jedné z místních firem. Zástupce poškozené společnosti si škodu vyčíslil na necelých pět tisíc korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun.
V centrech našich měst a obcí dohlíželo na klid a veřejný pořádek 10 pěších policejních hlídek.
Skupina dopravních nehod zpracovala v úterý 3 dopravní nehody, při kterých došlo k jednomu těžkému a dvěma lehkým zraněním. 
Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 39 telefonátů, 15 z nich bylo využito a zbývajících 24 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
15. 12. 2009
 

vytisknout  e-mailem