Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Jedenáct nově spáchaných trestných činů 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne 26. 1. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o jedenácti nově spáchaných trestných činech. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu  podvodu, neoprávněného držení platební karty, poškozování cizí věci, zanedbání povinné výživy a podvodu.

V pondělí dopoledne 26. 1. 2009 oznámil na linku 158 učitel nejmenovaného gymnázia, který se svými studenty tráví lyžařský výcvik na jedné z krkonošských chalup, že u jednoho ze svých svěřenců zjistil požívání marihuany. Pro uvedeného hříšníka pobyt na horách po domluvě s vedením školy ihned skončil. Mladíka si na místě převzali rodiče. Následným šetřením učitel zjistil na jednom z pokojů výskyt sušených zelených rostlin. Přivolaní policisté usušené zelené rostlinky zajistili a zaslali ke zkoumání na specializované pracoviště. Protiprávní jednání muži zákona dokumentují jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. V uvedeném případu se jedná o podezření, že mladík měl neoprávněně přechovávat v malém množství pro svoji potřebu omamnou nebo psychotropní látku. 

Vrchlabští policisté v pondělí odpoledne 26. 1. 2009 zadokumentovali případ násilného vniknutí do jedné z dílen, která je součástí obytného domu ve Vrchlabí na ulici Kamenitá Cesta. Zloděj z objektu odcizil motorovou pilu a křovinořez značky Oleo- Mac. Majitel objektu vyčíslil škodu na částku necelých 35 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté ze Svobody nad Úpou v pondělí dopoledne 26. 1. 2009 zadokumentovali případ násilného vniknutí do zajištěné skříně. Dosud neznámý pachatel v jednom z hotelů v Dolním Maršově násilím vnikl do skříně, ve které byly uloženy sjezdové lyže. Lapka si z objektu odnesl dva páry sjezdových carvingových lyží značek Elan a Head, ke kterým si přibalil sjezdové lyžařské boty značky Roxa. Poškození turisté vyčíslili škodu na částku necelých 15 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Z neděle na pondělí 26. 1. 2009 odcizil dosud neznámý pachatel ze tří vchodů obytného domu v obci Radvanice tři šestikilové práškové hasící přístroje. Majitel společnosti škodu vyčíslil na 12 tisíc korun.  Za trestný čin krádeže hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali za pondělních čtyřiadvacet hodin čtyři dopravní nehody, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění.

 Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali v pondělí 26. 1. 2009 šestatřicet telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 24 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner

vytisknout  e-mailem