Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Přestupky opět převládaly  

V průběhu třetího pracovního dne 23. 6. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno pět nových spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o skutky krádeží provedených vloupáním, krádeže prosté, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Policisté zpracovali celkem patnáct přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, přestupky proti občanskému soužití a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.

Policisté v Hostinném dokumentují krádež v jednom z marketů v centru města. Dvacetiletý muž byl včerejšího dne kolem osmnácté hodiny přistižen pracovníkem ostrahy při krádeži sýrů a grilovacích párků. Poškozené firmě způsobil škodu za 109 korun. Jelikož byl v posledních třech letech odsouzen za jinou majetkovou trestnou činnost, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta. Věc je zpracovávána ve zkráceném přípravném řízení.

Dětské hřiště v Sylvárově ve Dvoře Králové nad Labem se stalo terčem vandala. V době jednoho týdne do 17. 6. 2010 neznámý pachatel poškodil laminátovou skluzavku, která je součástí multifunkční věže. Poškozené organizaci způsobil škodu za více jak 13 tisíc korun. Za přečin poškození věci trestní zákoník pamatuje s trestem odnětí svobody až na jeden rok.

Muži zákona ze Dvora Králové nad Labem šetří krádež peněženky. Ve středu 23. 6. 2010 se dostavila na služebnu devětačtyřicetiletá žena s tím, že jí byla před polednem odcizena peněženka. Nevěděla však přesně, jestli tuto ponechala na úřadě nebo došlo k odcizení z kabelky, kterou měla v nákupním košíku v jednom z marketů ve městě. Způsobená škoda je 200 korun. Policie nabádá veřejnost, aby si své osobní věci lépe hlídali a dávali na ně větší pozor. Policisté případ dokumentují jako přestupek proti majetku, kdy viníkovi hrozí pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Krátce po patnácté hodině 23. 6. 2010 vyjížděli dopravní policisté k nehodě na ulici Pražskou v Trutnově. Šestapadesátiletý řidič vozidla Peugeot 206 při vyjíždění z vedlejší na hlavní pozemní komunikaci zřejmě nedal přednost v jízdě vozidlu značky Kia, které jelo zprava po hlavní silnici. Přední částí vozidla narazil do jeho levé zadní části. Kia dále narazila do levého boku nákladního vozidla, které stálo v odbočovacím pruhu vlevo. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidičky z vozidla kia a po ošetření v nemocnici byla propuštěna do domácího léčení. Všichni řidiči se podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Škoda přesáhla 100 tisíc korun. Míra a okolnosti zavinění jsou předmětem dalšího šetření policistů dopravního inspektorátu. 

Dopravní policisté vyjížděli v průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin na jednu dopravní nehodu, při které došlo k lehkému zranění. V trutnovském regionu zjistili 17 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim muži a ženy v bílých čepicích uložili blokové pokuty ve výši necelých 4 tisíce korun. Policisté u motoristů provedli 64 dechových zkoušek. Jeden z kontrolovaných řidičů řídil vozidlo po požití alkoholických nápojů.   

Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 ve středu 61 telefonátů, 31 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Věra Krejčová
24. 6. 2010
                                                                             
 

vytisknout  e-mailem