Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Opět alkohol za volantem  

V průběhu předposledního pracovního dne tohoto týdne 9. 9. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno dvanáct nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy podvodu, poškození cizí věci, prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním a zanedbání povinné výživy. V průběhu čtvrtečního dne navíc muži zákona zpracovali osm přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Necelé tři hodiny po půlnoci ze středy na čtvrtek 9. 9. 2010 zastavili vrchlabští policisté v ulici A. Jiráska ke kontrole řidičku osobního motorového vozidla Ford Fiesta. Po kontrole dokladů vyzvala policejní hlídka ženu sedící za volantem k orientační dechové zkoušce. Přístroj prokázal 0,31 promile. Osmatřicetiletá dáma přišla na místě o svůj řidičský průkaz, navíc je podezřelá ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který jí hrozí vysoká pokuta a vyslovení zákazu řízení motorových vozidel.
Policisté ze Svobody nad Úpou ve čtvrtek ráno zaprotokolovali další z případů sprejerství. Dosud neznámý „novodobý umělec“ nesmyvatelnou barvou poškodil fasádu jednoho z panelových domů v Janských Lázních na Rekreační ulici. Navíc se předmětem útoku staly dveře výtahu, sklepní prostory a poštovní schránky. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelé tři tisíce korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.
Na královédvorské policisty se ve čtvrtek ráno obrátil s žádostí o pomoc osmašedesátiletý muž, který se stal obětí dosud neznámého zloděje. Provedeným šetřením policisté zjistili, že lapka v noci ze středy na čtvrtek násilím vnikl do sklepní kóje jednoho z obytných domů v centru města na Macharově ulici. Z místnosti nenechavec odcizil trekingové jízdní kolo značky STR – BASS. Oznamovatel vyčíslil škodu na celých 10 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
Ve čtvrtek dopoledne vypátrali trutnovští policisté služby kriminální policie a vyšetřování díky výborné místní a osobní znalosti v obci Lánov sedmačtyřicetiletého muže z Pece pod Sněžkou, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, který vydal Okresní soud v Trutnově, skončil vypátraný na policejním oddělení. Po provedení nezbytných úkonů převezla policejní hlídka muže omezeného na osobní svobodě do jedné z vazebních věznic. Po řádně provedené eskortě předali policisté výtečníka pracovníkům vězeňské služby.
Trutnovští policisté ve čtvrtek dopoledne vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném přívěsném vozíku registrační značky 07-TUA-86. Uvedený přívěs odcizil dosud neznámý zloděj poté, co násilím vnikl do skladu jednoho z areálů bývalého výrobního podniku v Trutnově na Voletinské ulici. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 7 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky po zloději a odcizeném vozíku intenzivně pátrá. 
Na žacléřské policisty se ve čtvrtek odpoledne obrátila s žádostí o pomoc dvaačtyřicetiletá prodavačka jedné z prodejen v obci Bernartice. Oznamovatelka mužům zákona sdělila, že se s největší pravděpodobností stala obětí podvodníka. Při práci u pokladny jí dosud neznámý zákazník několikrát po sobě požádal o rozměnění finanční hotovosti. Prodavačka, aniž by si všimla něčeho podezřelého, muži bankovky rozměnila. Po odchodu pracovnice prodejny zjistila, že jí v pokladně chybí finanční hotovost 6 tisíc korun. Za přečin podvod hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny obchodníky, aby si dávali na podobné případy velký pozor.
Dopravní policisté v průběhu čtvrtečního dne vyjížděli ke dvěma dopravním nehodám, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 20 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 7 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 7 tisíc korun.
  V průběhu čtvrtka dohlíželo na veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 12 pěších policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 40 telefonátů, 16 z nich bylo využito a zbývajících 24 nesouviselo s prací PČR.

nprap. Udo Ertner
10. 9. 2010

vytisknout  e-mailem