Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Den ve znamení přestupků 

Během čtvrtečního dne 4. 11. 2010 byly na trutnovských policejních služebnách oznámeny čtyři nově spáchané přečiny, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se zejména o skutky krádeží provedených vloupáním, poškození cizí věci, podvod a zanedbání povinné výživy. Policisté zpracovali celkem dvanáct přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, občanské soužití a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.

Na vrchlabské policisty se včerejšího dne obrátila o pomoc pětatřicetiletá žena, že její bývalý přítel neplatí výživné na jejich dceru. Za posledních pět měsíců letošního roku nezaplatil ani korunu, i když mu tuto povinnost stanovil Okresní soud v Náchodě. Celkem dluží na výživném 5 tisíc korun. Za přečin zanedbání povinné výživy hrozí viníkovi trest až pět let za mřížemi. Případ je dokumentován na Obvodním oddělení policie ve Vrchlabí.

Trutnovští policisté dokumentují od čtvrtečního dne 4. 11. 2010 podvodné jednání. Poškozený muž z Trutnova půjčil svému známému v měsíci srpnu v Praze finanční částku ve výši 150 tisíc korun. Ten se v sepsané smlouvě zavázal, že zmíněné peníze splatí do 2. 11. 2010, ale do současné doby tak neučinil. Podle místní příslušnosti bude spis postoupen k dalšímu šetření na příslušné místní oddělení v Praze.

Neznámý pachatel v nočních hodinách ze středy na čtvrtek 4. 11. 2010 na ulici Žižkova v Trutnově poškodil u novinového stánku dveře a zámky. Do vnitřních prostor objektu se nedostal, ale stačil způsobit škodu tisíc korun. V případě zjištění hrozí pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun. Věc je dokumentována na trutnovské služebně jako přečin proti majetku.

Při krádeži v marketu v Úpici ve čtvrtek v dopoledních hodinách přistižen sedmadvacetiletý muž. Odcizil dva závitky a dvě klobásy v celkové hodnotě 121 korun. Nepoškozené zboží bylo vráceno zpět do prodeje. Lapka je důvodně podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku, kdy mu hrozí pokuta až 15 tisíc korun.  

Dopravní policisté vyjížděli v průběhu čtvrtečních čtyřiadvaceti hodin k jedné nehodě, při které utrpěla spolujezdkyně lehké zranění. Trutnovští dopravní policisté zjistili 36 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim muži a ženy v bílých košilích uložili blokové pokuty ve výši necelých 33 tisíc korun. Policisté u motoristů provedli 88 dechových zkoušek. Jeden z kontrolovaných řidičů požil alkoholické nápoje před jízdou. 

Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 ve čtvrtek 41 telefonátů, 16 z nich bylo využito a zbývajících 25 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
5. 11. 2010
 

vytisknout  e-mailem