Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Vykutálený štamgast 

Ve čtvrtek dne 27. 8. 2009 trutnovští operační důstojníci přijali  na  tísňovou  linku 158 jednapadesát telefonátů, pětadvacet z nich bylo využito a  zbývajících šestadvacet nesouviselo s policejní prací. 

Muži zákona v průběhu čtvrtého pracovního dne zadokumentovali devět trestných činů a dvanáct přestupků. Policisté ke všem oznámeným případům provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily opět případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, podvodu a ublížení na zdraví. V jednom případě muži zákona zadokumentovali případ náhlého úmrtí.

Královédvorští policisté ve čtvrtek ráno vyjížděli do ulice J. Bíliny, kde zaprotokolovali případ násilného vniknutí do kolárny jednoho z obytných domů ve Dvoře Králové nad Labem. Zloděj v průběhu posledních dvou dnů z místnosti v suterénu odcizil pánské trekingové kolo značky Author, které mělo modro-šedo-stříbrnou barvu. Majitelka bicyklu vyčíslila škodu na necelých 5 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté z Hostinného ve čtvrtek zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Na muže zákona se obrátila s žádostí o pomoc pracovnice jednoho z místních hotelů. V jejich zařízení se měl v polovině srpna letošního roku ubytovat dvaačtyřicetiletý muž z Pardubicka, který při svém pobytu konzumoval v pokojovém minibaru vše, co teklo, a navíc si objednal několik desítek minutkových obědů na údajnou schůzku s klienty. Sešlost se nekonala, jídlo muselo být znehodnoceno a vykutálený „štamgast“ ve středu 26. 8. 2009 ze zařízení bez rozloučení a finančního vyrovnání odešel neznámo kam. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 13 tisíc korun. Za trestný čin podvod může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky. Po podezřelém muži policisté intenzivně pátrají.

Úpičtí policisté vyjížděli ve čtvrtek krátce před půlnocí do jedné z místních restaurací, kde mělo dojít ke slovnímu a poté i fyzickému napadení jednoho z hostů. Napadený muž utrpěl při šarvátce drobné zranění v obličeji. Policejní hlídka provedla na místě prvotní šetření a muže podezřelého z napadení vyzvala k podání vysvětlení. Místní muži zákona protiprávní jednání dokumentují jako přestupek proti občanskému soužití, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 3 tisíc korun.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve čtvrtek 1 dopravní nehodu, která si naštěstí nevyžádala žádné zranění. Jednu havárii muži zákona vyřešili jako přestupek v dopravě uložením blokové pokuty.

nprap. Udo Ertner
28. 8. 2009 

vytisknout  e-mailem