Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Nedávejte zlodějům šanci 

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne 19. 8. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o deseti nově spáchaných trestných činech a třinácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování, zanedbání povinné výživy, poškozování cizí věci a neoprávněného držení platební karty.

V průběhu noci z úterý na středu 19. 8. 2009 dosud neznámý pachatel využil nepozornosti dvou mužů v jednom z bytů v obci Borovnice. Uvedená dvojice po příchodu domů zapomněla řádně uzavřít bytové dveře i okno a ulehla ke spánku. Zloděj tedy bez použití násilí v jedné z místností odcizil peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Lapka způsobil uvedené dvojici škodu ve výši necelých 2 tisíc korun. Za trestný čin porušování domovní svobody a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.

Trutnovští policisté ve středu odpoledne 19. 8. 2009 vyjížděli do ulice Bratří Čapků. Dosud neznámý vandal zde poškodil v průběhu dopoledne zaparkované osobní motorové vozidlo značky Renault, které stálo na volně přístupném místě před jedním z obytných domů. Majitel vozidla vyčíslil škodu na rozbitém zadním okně na 8 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Trutnovští policisté ve středu ráno 19. 8. 2009 vyhlásili celostátní pátrání po odcizené přední i zadní registrační značce 3H4 6939. Dosud neznámý lapka „plechy“ odmontoval v průběhu noci z úterý na středu ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Mercedes, které stálo na volně přístupném místě v obci Markoušovice. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 400 korun. Za přestupek proti majetku může správní orgán městského úřadu uložit pokutu až do výše 15 tisíc korun.

 Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve středu 2 dopravní nehody, které si vyžádaly jedno lehké zranění.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 54 telefonátů, 24 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR. 

nprap. Udo Ertner
20. 8. 2009
 

vytisknout  e-mailem