Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Zejména šlo o krádeže  

Během prvního dubnového dne 1. 4. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno šest nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o případy krádeží prostých a krádeží provedených vloupáním. Aprílový den patřil mezi ty klidnější. Policisté zpracovali celkem osm přestupků. Šlo hlavně o majetkové delikty, narušení občanského soužití a přestupky v dopravě.

Na Obvodní oddělení policie v Trutnově oznámil čtyřicetiletý muž z Radvanic krádež věcí z garáže. Dosud nezjištěný zloděj od středy do čtvrtka 1. 4. 2010 vnikl do nezajištěné garáže u rodinného domku v Radvanicích. Ke svému užitku  odcizil tři motorové benzinové pily a dvě horská kola. Majiteli způsobil celkově škodu  36 tisíc korun. Za přečiny krádež a porušování domovní svobody trestní zákoník pamatuje s trestem odnětí svobody v trvání dvou let.

Neznámý pachatel se pokusil vloupat ve čtvrtek 1. 4. 2010 do prodejny nábytku v ulici Horská v Trutnově. Při příchodu na prodejnu kolem jedné hodiny odpoledne prodavačka zjistila poškození dveří. Dalším ohledáním policisté zjistili, že se zloděj pokusil vloupat do prodejní místnosti a při manipulaci s dveřmi povalil polici stojící za nimi, kdy došlo k poškození uskladněné sedací soupravy. K odcizení věcí nedošlo a příchodovou cestou pachatel odešel. Firmě způsobil škodu  14 tisíc korun. Za přečiny krádež vloupáním ve stádiu pokusu a poškození cizí věci hrozí pachateli trest ve výši dvou let.

Vloupání do své chatky v chatové oblasti Nad Plovárnou Trutnově zjistil ve čtvrtek 1. 4. 2010 čtyřiašedesátiletý majitel. V průběhu dvou posledních březnových dnů neznámý lupič vnikl do chatky, kde odcizil kuchyňské potřeby, montérky a drobné elektrické nářadí. Na poškozeném zařízení a ukradených věcech způsobil majiteli škodu  10 tisíc korun. V případě dopadení pachatele mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. 

V odpoledních hodinách 1. 4. 2010  hlídka policistů ve Dvoře Králové nad Labem vypátrala celostátně hledaného muže. Eskorta ho převezla k Okresnímu soudu v Trutnově a po provedených úkonech  byl propuštěn na svobodu. 

Dopravní policisté vyjížděli ve čtvrtek 1. 4. 2010 odpoledne k nehodě do Špindlerova Mlýna. Na místě zjistili, že čtyřiadvacetiletá řidička čtyřkolky pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy. Při jízdě z prudkého kopce nezvládla v pravotočivé zatáčce řízení, vyjela mimo komunikaci a přední částí čtyřkolky narazila do sloupu veřejného osvětlení. Po nehodě byla převezena do místního zdravotnického zařízení na ošetření. Dechová zkouška neprokázala požití alkoholických nápojů. Škoda je vyčíslena na 55 tisíc korun.

Dopravní policisté zpracovali ve čtvrtek dvě dopravní nehody. Jedna z nich měla za následek lehké zranění řidičky čtyřkolky.  
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali ve čtvrtek 48 telefonátů, 16 z nich bylo využito a zbývajících 32 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
2. 4. 2010
 

vytisknout  e-mailem