Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Za volant s nulou 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne 8. 6. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o devíti nově spáchaných trestných činech a pěti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování, neoprávněného držení platební karty, porušování domovní svobody, zanedbání povinné výživy a podvodu.

Vrchlabští policisté v pondělí ráno 8. 6. 2009 zadokumentovali případ násilného vniknutí do dvou skladů v areálu železniční stanice v obci Kunčice nad Labem. Dosud neznámý pachatel z napadených objektů odcizil na dvě desítky uložených kovových pokladnic. Zástupce železniční a dopravní cesty vyčíslil předběžně škodu na necelé 2 tisíce korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky nebo peněžitý trest.

Policisté z Trutnova v pondělí navečer zaprotokolovali případ, kdy dosud neznámý pachatel v jednom z trutnovských hypermarketů vytáhl bez použití násilí mladé dívce z jejího batohu peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. Okradená slečna vyčíslila škodu na 500 korun. Za trestný čin krádež a neoprávněné držení platební karty pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci dávali lepší pozor. Pro zkušeného lapku je kapesní krádež otázkou několika vteřin.

Policisté trutnovského oddělení hlídkové služby několik minut po půlnoci z neděle na pondělí 8. 6. 2009 zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na Krkonošské ulici ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Hyundai. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů potřebných k řízení automobilu a orientační dechové zkoušce. Provedená prověrka na zjištění alkoholu hovořila v neprospěch muže sedícího za volantem. Přístroj prokázal necelou desetinu promile v dechu nezodpovědného řidiče. Řidič automobilu je podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, za který může správní orgán uložit vysokou pokutu a zákaz řízení motorových vozidel.

Policisté Skupiny dopravních nehod zpracovali v pondělí 2 dopravní nehody, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali v pondělí 36 telefonátů, 10 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner 
 

vytisknout  e-mailem