Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Dávejte si pozor při rozdělávání ohňů 

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne 28. 7. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno devět nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy poškození cizí věci, pomluvu, podvod, ublížení na zdraví, krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním a zanedbání povinné výživy. V průběhu středečního dne navíc muži zákona zpracovali čtrnáct přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Ve středu ráno 28. 7. 2010 vyjížděli policisté z Úpice do obce Hajnice, kde hořelo zhruba deset volně uložených balíků slámy. Na základě provedeného šetření požár založil dosud neznámý pachatel v průběhu noci z úterý na středu. Přesná škoda bude majitelem vyčíslena v nejbližších hodinách. Policie České republiky žádá každého, kdo by mohl k uvedenému požáru uvést jakoukoli informaci, nechť ihned kontaktuje nejbližší policejní oddělení či přímo linku 158.
K dalšímu požáru vyjížděli v úterý večer policisté z Vrchlabí. Muži zákona s vyšetřovatelem hasičů provedeným šetřením zjistili, že v lesním porostu došlo k zahoření větví a suchého klestí. V uvedeném případu nelze rovněž vyloučit založení požáru neznámým pachatelem. V tomto případě k žádné škodě nedošlo. V obou shora uvedených případech policisté intenzivně pracují na zjištění příčiny vzniku zahoření jak slámy, tak i větví a klestí.
Královédvorští policisté ve středu zaprotokolovali případ násilného vniknutí do jednoho z bytů v centru města na Husově ulici. Nezvaný návštěvník z místností odcizil finanční hotovost, šperky, hodiny a platební kartu. Obyvatelé nemovitosti vyčíslili škodu na necelých 22 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody, krádeže provedené vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na tři roky.
Trutnovští policisté ve středu odpoledne vyjížděli do ulice Za Vápenkou, kde dosud neznámý pachatel násilím vnikl do jedné z místních stavebních buněk. Z objektu zloděj odcizil vysokotlakou myčku, plechový kanystr s benzínem a ruční stopky. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 22 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
Ve středu dopoledne 28. 7. 2010 zadokumentovali policisté z Vrchlabí případ zanedbání povinné výživy. Pětačtyřicetiletý „otec“ zřejmě zapomněl přispívat na svého potomka soudem stanovenou částku. Matka vyčíslila dluh na 159 tisíc korun. Policejní inspektor ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
V průběhu středečního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 12 pěších policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 47 telefonátů, 21 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
29. 7. 2010

vytisknout  e-mailem