Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Řídil pod vlivem alkoholu 

V průběhu středečního dne 11. 3. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o pěti nově spáchaných trestných činech. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, loupeže, poškozování cizí věci a podvodu.

Trutnovští policisté oddělení hlídkové služby ve středu večer 11. 3. 2009 zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole v Přespolní ulici osobní motorové vozidlo značky Mitsubishi. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů potřebných k řízení vozidla. Muži zákona kontrolou zjistili, že muž sedící za volantem není držitelem řidičského oprávnění a navíc má Okresním soudem v Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Nezodpovědný účastník silničního provozu si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Krátce po půlnoci ze středy na čtvrtek 12. 3. 2009 vyjížděla hlídka trutnovské skupiny dopravních nehod k právě oznámené havárii do Vrchlabí. Dvacetiletý řidič osobního motorového vozidla Fiat s největší pravděpodobností nezvládl v ulici Krkonošská řízení svého vozidla, dostal smyk, po kterém vjel do protisměru, kde narazil do zaparkovaného vozidla Škoda. Policisté provedli na místě dopravní nehody kontrolu řidičových dokladů, která prokázala, že mladík usedl za volant bez řidičského oprávnění. Muže, který v době nehody seděl za volantem automobilu navíc policisté vyzvali k provedení dechové zkoušky na zjištění alkoholu v dechu. Přístroj prokázal 1,98 promile. Při uvedené nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Škoda na poškozených vozidlech byla předběžně vyčíslena na 195 tisíc korun. Mladík je podezřelý ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky, za které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. 

Ve středu navečer 11. 3. 2009 zadokumentovali trutnovští policisté poškození laku zaparkovaného vozidla Škoda, které stálo na volně přístupném místě v ulici Konvalinková. Dosud neznámý pachatel poškodil lak přední kapoty během půldruhé hodiny středečního podvečera. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 5 tisíc korun. Za přestupek proti majetku hrozí obviněnému pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve středu 11. 3. 2009 tři dopravní nehody, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

 Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali v úterý 42 telefonátů,  20 z nich bylo využito a zbývajících 22 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner 

vytisknout  e-mailem