Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Na lince 158 sedmačtyřicet nových telefonátů 

V průběhu pondělního dne 28. 6. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno devět nově spáchaných přečinů. Všechna oznámená protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy neoprávněné užívání cizí věci, přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním a zanedbání povinné výživy. V pondělí navíc muži zákona zpracovali deset přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Úpičtí policisté zadokumentovali v pondělí 28. 6. 2010 případ krádeže osvětlovacích svítidel na železniční stanici ve Rtyni v Podkrkonoší. Policisté šetřením zjistili, že dosud neznámý poberta v posledních sedmi dnech odcizil dva kryty s náplněmi perónních svítidel. Zástupce poškozené firmy škodu vyčíslil na necelých sedm tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli až dva roky trestu odnětí svobody. 
Dosud neznámý zloděj se v průběhu dvou minulých týdnů do pondělí 28. 6. 2010 vloupal do rekreační chalupy v obci Strážné, objekt prohledal a odcizil motorovou sekačku, sněhovou frézu, motorovou pilu, settop box s DVD přehrávačem, nástěnné hodiny zvané „kukačky“, kožešinu a loveckou dýku. Okradený chalupář si škodu vyčíslil na téměř 43 tisíc korun. Za přečiny krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli až tříletý trest odnětí svobody.
V pondělí 28. 6. 2010 oznámil na Obvodním oddělení Policie ČR sedmapadesátiletý muž, že se v Břečtejnské ulici v Trutnově neznámý zloděj vloupal do několika kůlen v zahrádkářské kolonii. Policisté provedeným ohledání místa činu zjistili, že lapka násilně vnikl do celkem čtyřech objektů, kde odcizil zahradní nářadí, motorovou řetězovou pilu a alkoholické nápoje. Okradení zahrádkáři si škodu vyčíslili na částku převyšující pět tisíc korun. Pachatel se v tomto případě dopustil přečinu krádeže provedené vloupáním, na který trestní zákoník pamatuje až dvouletým trestem odnětí svobody.
V pondělí odpoledne zpracovali policisté z Trutnova rovněž případ zanedbání povinné výživy. Pětatřicetiletý „otec“ zřejmě zapomněl přispívat na svého syna soudem stanovenou částku. Matka vyčíslila dluh na 21 tisíc korun. Policejní inspektorka ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
Dopravní policisté v průběhu pondělních čtyřiadvaceti hodin zpracovali 1dopravní nehodu, která si vyžádala jedno lehké zranění. Další tři havárie dopravní policisté vyřešili jako přestupek v dopravě uložení blokové pokuty. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopravní policisté zjistili 11 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých osm tisíc korun. Dechové zkoušce se v úterý podrobilo 55 řidičů motorových vozidel. Výsledek dopraváky potěšil, žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého automobilu po požití alkoholického nápoje.
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 47 telefonátů, 16 z nich bylo využito a zbývajících 31 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
29. 6. 2010

vytisknout  e-mailem