Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Převládala majetková trestná činnost 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne 22. 2. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno pět nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. V úterý navíc muži zákona zpracovali patnáct přestupků. Ve většině případech se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
V průběhu noci z neděle na pondělí 22. 2. 2010 dosud neznámý zloděj násilím vnikl do nápojového automatu, který je instalován ve vestibulu jednoho z ubytovacích zařízení v Janských Lázních. Z přístroje lapka odcizil kasičku s dosud nezjištěnou finanční hotovostí. Škodu upřesní zástupce poškozené společnosti v nejbližších hodinách místním policistům. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
Policisté ze Svobody nad Úpou v pondělí ráno vyjížděli do jednoho z místních restauračních zařízení, kde mělo krátce po páté hodině dojít k výtržnosti mezi několika hosty. Přivolaní muži zákona provedeným šetřením zjistili, že v provozovně došlo ke slovnímu a později i k fyzickému napadení dvojice hostů, kteří museli být k ošetření převezeni do jednoho z trutnovských zdravotnických zařízení. Ze spáchání přečinu výtržnictví jsou podezřelí dva muži ve věku sedmadvaceti a devětadvaceti let z Trutnovska. Za shora uvedený přečin může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
Trutnovští policisté v pondělí ráno zadokumentovali případ nebezpečného vyhrožování, kterého se měl dopustit osmašedesátiletý muž v jednom z trutnovských rodinných domů. Ve třiačtyřicetiletém oznamovateli a poškozeném v jedné osobě vzbudilo agresivní chování důvodnou obavu o svůj život.  Přivolaná policejní hlídka podezřelého zajistila a po provedení nezbytných úkonů převezla do místního zdravotnického zařízení. Lékař vzhledem ke zdravotnímu stavu rozhodl o převozu agresivní osoby do jedné z léčeben. K bezproblémovému převozu nemocné osoby vozidlem záchranné služby přispěla i přítomnost dvou policistů, kteří dohlíželi na bezpečnost jak osoby přepravované, tak i zdravotního personálu.
Policisté trutnovského oddělení hlídkové služby v pondělí večer několik minut po dvaadvacáté hodině zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v Hornoměstské ulici řidiče osobního motorového vozidla Opel. Po kontrole dokladů policejní hlídka řidiče vyzvala k orientační dechové zkoušce na zjištění alkoholu. Přístroj prokázal 0, 25 promile v dechu muže sedícího za volantem. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích hrozí nezodpovědnému řidiči vysoká pokuta a zákaz řízení motorových vozidel.
V pondělí ráno vyjížděli královédvorští policisté k jedné z místních benzinových čerpacích stanic. K jednomu ze stojanů přijel krátce po šesté hodině ranní řidič osobního motorového vozidla Ford dosud nezjištěné registrační značky, který do palivové nádrže automobilu natankoval necelých 7 litrů benzinu a bez zaplacení ujel. Zástupce poškozené společnosti provozující čerpací stanici vyčíslil škodu na 200 korun. Za přestupek proti majetku hrozí zlodějíčkovi pokuta až do výše 15 tisíc korun. Místní policisté po pachateli drobné krádeže a jeho vozidle intenzivně pátrají.
V průběhu pondělního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 15 pěších policejních hlídek. 
Dopravní policisté zpracovali v pondělí 2 dopravní nehody, které si vyžádaly čtyři lehká zranění. Další tři havárie vyřešili dopraváci jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích.
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 51 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 31 nesouviselo s prací PČR.

nprap. Udo Ertner
23. 2. 2010

vytisknout  e-mailem