Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Čtvrtek nebyl ničím výjimečný 

V průběhu čtvrtého pracovního dne tohoto týdne 26. 11. 2009 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o pěti nově spáchaných trestných činech a sedmi přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Policisté z Hostinného šetří případ krádeže notebooku, ke kterému došlo ve čtvrtek 26. 11. 2009 v ranních hodinách v obci Chotěvice. Dosud neznámý pachatel zřejmě využil neuzamčených dveří rodinného domku a z pokoje odcizil přenosný počítač značky Hewlett Packard černé barvy s nabíječkou. Okradený majitel si škodu vyčíslil na osm tisíc korun. Za trestný čin krádež a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

O svůj pracovní nástroj přišel ve čtvrtek 26. 11. 2009 jednačtyřicetiletý muž, který si odložil v otevřené a nezajištěné hale místní pily v obci Dolní Branná motorovou pilu značky Stihl MS 390 a nevěnoval ji dostatečnou pozornost. Toho využil pravděpodobně neznámý pachatel a pilu za 10 tisíc korun ukradl. Celý případ policisté zadokumentovali jako podezření ze spáchání trestného činu krádež, za který může soud pachateli udělit až dvouletý trest odnětí svobody.

Vrchlabští policisté zadokumentovali krádež horského jízdního kola. K případu došlo již minulý víkend ze soboty na neděli 22. 11. 2009 na Svobodově ulici ve Vrchlabí. Devětačtyřicetiletý muž navštívil místní restauraci a bicykl značky Kellys Axis černo-červené barvy si uzamkl lankovým zámkem ve stojanu. Jaké však bylo překvapení, když si ráno pro kolo přišel, zjistil, že mu jednostopý dopravní prostředek ukradl neznámý pachatel. Okradený místní občan si škodu vyčíslil na necelých pět tisíc korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve čtvrtek dvě dopravní nehody, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali ve čtvrtek 44 telefonátů, 15 z nich bylo využito a zbývajících 29 nesouviselo s prací PČR. 

por. Bc. Jiří Prouza
27. 11. 2009
 

vytisknout  e-mailem