Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Kola a peněženky jsou pro zloděje stále zajímavé 

V průběhu čtvrtého pracovního dne 12. 8. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno osm nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o skutky krádeží provedených vloupáním, krádeže prosté, poškození cizí věci a zanedbání povinné výživy. Policisté zpracovali celkem šest přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.

Královédvorští muži zákona zadokumentovali ve čtvrtek vloupání do kolárny. V průběhu tří dnů do úterý 10. 8. 2010 neznámý pachatel násilně vnikl do panelového domu na ulici Elišky Krásnohorské ve Dvoře Králové nad Labem. Ze společných prostor kolárny odcizil dvě jízdní kola. Majitelům svým činem způsobil škodu za 5.500 korun. Za přečin krádež vloupáním může být pachatel odsouzen až na dvě léta.

O kabelku svojí nepozorností přišla devětatřicetiletá žena. Při návštěvě restaurace v poledních hodinách 12. 8. 2010 na Náměstí T. G. Masaryka ve Dvoře Králové nad Labem v nestřeženém okamžiku jí neznámý lapka odcizil kabelku s peněženkou a doklady, kterou měla zavěšenou na opěradle židle. V podvečerních hodinách byla kabelka nalezena nad obcí Lipnice a samozřejmě bez peněz. Poškozená vyčíslila škodu na 7.200 korun. Pachateli hrozí za tento skutek trest až na dva roky.
Policie žádá občany, aby si na své věci dávali větší pozor a nedávali tak šanci nenechavým zlodějům.

Policisté v Trutnově přijali ve čtvrtek oznámení o krádeži věcí z automobilu, zaparkovaného u golfového hřiště v Jaroměři – Nové Americe. Z nezajištěného osobního vozidla značky VW Passat dosud neznámý pachatel v odpoledních hodinách 11. 8. 2010 odcizil peněženku, doklady a platební karty. Pachatel svým činem způsobil škodu za 3.600 korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku může soud pachatele poslat za mříže až na dva roky. Případ bude postoupen podle místní příslušnosti kolegům do Jaroměře.

Před osmou hodinou večer při výkonu běžné služby zastavili policisté z hlídkové služby devětatřicetiletou řidičku vozidla značky Renault Twingo na ulici Horská v Trutnově. Jelikož při kontrole vykazovala známky požití návykové látky, byla policisty vyzvána k drogovému testu. Výsledek byl pozitivní na návykovou látku Cannabis. Požití alkoholu u řidičky policisté nezjistili. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích může správní orgán uložit pokutu až do výše 20 tisíc korun a zákaz činnosti až na jeden rok. 

Dopravní policisté vyjížděli v průběhu čtvrtečních čtyřiadvaceti hodin na dvě dopravní nehody, při kterých došlo k jednomu těžkému zranění. V trutnovském regionu zjistili 3 přestupky na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim muži a ženy v bílých košilích uložili blokové pokuty ve výši 4.200 korun. Policisté u motoristů provedli 42 dechových zkoušek. Ani jeden z kontrolovaných řidičů neřídil vozidlo po požití alkoholických nápojů.  

Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 ve čtvrtek 46 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
13. 8. 2010
 

vytisknout  e-mailem