Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Pondělí přineslo 17 trestných činů 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne 23. 3. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o sedmnácti nově spáchaných trestných činech a pěti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy, neoprávněného držení platební karty, poškozování cizí věci, neoprávněného užívání cizí věci a podvodu.

Žacléřští policisté v pondělí odpoledne 23. 3. 2009 zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Jeden z místních podnikatelů podal trestní oznámení na dosud neznámého pachatele, který mu nezaplatil faktury za odvedenou práci v uplynulém roce. Poškozený živnostník vyčíslil škodu na necelých 678 tisíc korun. Za trestný čin podvod může být soudem uložen trest odnětí svobody až na osm let.

V pondělí zadokumentovali královédvorští policisté krádež vloupáním do jedné ze sklepních kójí obytného domu ve Dvoře Králové nad Labem na Husově ulici. Zloděj z místnosti odcizil lyžařský vak černé barvy značky Athos, sjezdové lyže Atomic a lyžařské hůlky značky Gabel. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 5 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Královédvorští policisté rovněž vyšetřují vloupání do šatny jednoho ze sportovních areálů v centru Dvora Králové nad Labem. Dosud neznámý pachatel v neděli večer 22. 3. 2009 z oděvních svršků, které se v šatně nacházely, odcizil dvě peněženky s finanční hotovostí, osobní doklady a platební karty. Poškození vyčíslili škodu na necelé 3 tisíce korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Trutnovští policisté včera odpoledne zadokumentovali případ poškozování cizí věci ve spolupachatelství. Zástupce jedné z místních zemědělských společností mužům zákona oznámil, že neznámí pachatelé terénními vozidly poškodili jejich zatravněné pozemky a ornou půdu mezi Starým Rokytníkem a Trutnovem. Škodu oznamovatel vyčíslil na 15 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na jeden rok.

Trutnovští policisté pátrají po řidiči osobního motorového vozidla BMW jasně červené barvy, který včera v pravé poledne na benzinové čerpací stanici Benzina v Trutnově na ulici Náchodská do nádrže svého automobilu natankoval 60 litrů benzinu a bez zaplacení ujel. Poškozený vyčíslil škodu na třináct set korun. Za přestupek proti majetku hrozí obviněnému pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali v pondělí 23. 3. 2009 dvě dopravní nehody, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění.
Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali v pondělí 50 telefonátů, 25 z nich bylo využito a zbývajících 25 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner 

vytisknout  e-mailem