Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Krádeže v úterý převládaly 

V průběhu druhého pracovního dne 27. 4. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno osm nově spáchaných přečinů. Všechna oznámená protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy majetkové trestné činnosti, mezi které patří krádeže provedené vloupáním a krádeže prosté. Dále policisté zadokumentovali případ neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a zanedbání povinné výživy. Ve čtvrtek navíc muži zákona zpracovali osm přestupků. Ve většině případech se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Krádež peněz z bytu šetří královédvorští policisté. Případ zadokumentovali v úterý 27. 4. 2010. Šetřením policisté zjistili, že devětasedmdesátiletá žena v době, kdy byla hospitalizovaná v nemocničním zařízení, měla zřejmě u sebe doma nezvanou návštěvu. Dosud neznámý pachatel jí odcizil finanční hotovost v částce převyšující šest tisíc korun. Za přečin krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli až tříletý trest odnětí svobody.
S žádostí o pomoc se na trutnovské policisty obrátila v úterý 27. 2. 2010 sedmapadesátiletá žena, která jim sdělila, že se stala obětí krádeže. Oznamovatelka uvedla, že jí dosud neznámý pachatel  ve voze místní hromadné dopravy, mezi stanicemi Ulrichovo náměstí a Autobusové nádraží v Hradci Králové, odcizil z kabelky peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Poškozená si škodu vyčíslila na částku převyšující čtyři tisíce korun. Po zadokumentování bude spisový materiál předán dle místní příslušnosti na Obvodní oddělení Policie ČR do Hradce Králové.
Další případ majetkové trestné činnosti zadokumentovali policisté ze Dvora Králové nad Labem v úterý 27. 4. 2010. Hlavní roli opět sehrála nepozornost. Prodavačka jednoho z obchodů v centru města zapomněla klíč v zámku dveří od místnosti sloužící jako šatna. Dosud neznámý zloděj využil této chyby a z šatny odcizil kabelku s osobními doklady, platební kartou a osobními věcmi. Okradená žena si škodu vyčíslila na necelý jeden tisíc korun. Pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který mu soud může udělit až dvouletý trest odnětí svobody.
V úterý 27. dubna 2010 vypátrali v dopoledních hodinách policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Trutnov, díky výborné místní a osobní znalosti, v Trutnově na Tiché ulici devětadvacetiletou ženu, která procházela registrem celostátně hledaných osob. Na základě příkazu k zatčení, který vydal Okresní soud v Trutnově, skončila žena na policejním útvaru. Po provedení nezbytných úkonů byla hledaná eskortována k soudkyni, která ji téhož dne propustila ze zatčení na svobodu.
Dopravní policisté v průběhu úterních čtyřiadvaceti hodin zpracovali tři dopravní nehody, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním. Jednu nehodu policisté zadokumentovali jako přestupek v dopravě. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 49 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši 30 tisíc korun. Dechové zkoušce se v úterý podrobilo 161 řidičů motorových vozidel, při kterých policisté neodhalili žádného řidiče, který by požil alkohol před nebo během jízdy.
V průběhu úterního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 13 pěších policejních hlídek.  
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 46 telefonátů, 16 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
28. 4. 2010

vytisknout  e-mailem