Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

12 nově spáchaných trestných činů  

V průběhu středečního dne 1. 4. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o dvanácti nově spáchaných trestných činech a devatenácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci a podvodu.

Žacléřští policisté ve středu odpoledne 1. 4. 2009 zadokumentovali případ násilného vniknutí do jednoho z rekreačních objektů v obci Lampertice. Dosud neznámý zloděj z chalupy odcizil obraz, nářadí, tlakový hrnec a jiné drobnosti. Majitel objektu vyčíslil škodu na částku 10 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Trutnovským policistům včera odpoledne oznámil zástupce města, že dosud neznámý pachatel odcizil na odpočívadle v prostoru nad Humburákem dubový stůl a dvě lavice, které sloužili řidičům k přestávkám při dlouhé jízdě. Městu Trutnov vznikla krádeží škoda ve výši necelých 12 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

V průběhu noci z úterý na středu dosud neznámý pachatel rozbil skleněné výplně několika oken na jedné z trutnovských budov na Benešově ulici. Poškozený vyčíslil škodu na 20 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Ve středu dopoledne 1. 4. 2009 trutnovští policisté Služby Kriminální policie a vyšetřování díky výborné místní a osobní znalosti vypátrali v Trutnově na ulici Horská pětadvacetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Mladý muž byl na osobní svobodě omezen na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, který vydal Okresní soud v Trutnově. Po provedení nezbytných úkonů a řádně provedené eskortě předali policisté zadrženého pracovníkům vězeňské službě.

Policisté Skupiny dopravních nehod nezaprotokolovali ve středu 1. 4. 2009 žádnou dopravní nehodu. Policie České republiky chce opětovně připomenout všem řidičům, že nemají povinnost hlásit policistům všechny dopravní nehody. Policii volejte v případě, kdy škoda na vozidlech nebo přepravovaných věcech přesáhne 100 tisíc korun. Druhým důvodem oznámení nehody je zranění osoby a ve třetím případě se jedná o škodu vzniklou na majetku další osoby, například poškozená budova, plot, dopravní značka a podobně.  V dnešní době se často stává, že viníci dopravních nehod z místa střetu po zjištění, že nedošlo ke zranění zúčastněných osob bez vyplnění záznamu o dopravní nehodě odjíždějí. Policisté radí všem motoristům, kteří se stanou svědkem dopravní nehody, aby si vždy zapamatovali typ, barvu a registrační značku vozidla, které z místa ujíždí.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali ve středu 48 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 28 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner 

vytisknout  e-mailem