Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Převládala majteková trestná činnost 

V průběhu čtvrtečního dne 22. 4. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno deset nově spáchaných přečinů. Všechna oznámená protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy majetkové trestné činnosti, mezi které patří krádeže provedené vloupáním a krádeže prosté. Dále policisté zadokumentovali případ ohrožení pod vlivem návykové látky a zanedbání povinné výživy. V jednom případě policisté prošetřují pracovní úraz. Ve čtvrtek navíc muži zákona zpracovali osmnáct přestupků. Ve většině případech se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Trutnovští policisté šetří případ vloupání do osobního motorového vozidla značky Ford Galaxy, ke kterému došlo ze středy na čtvrtek 22. 4. 2010 v nočních hodinách v Trutnově na ulici Psohlavců. Dosud neznámý pachatel po násilném vniknutí z automobilu odcizil přední ovládací panel autorádia značky Sencor. Poškozený si škodu vyčíslil na devět tisíc korun. Za přečiny krádež provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.
Obdobný případ šetří policisté ze Dvora Králové nad Labem. Zloděj si ve čtvrtek 22. 4. 2010 v odpoledních hodinách na Vrchlického ulici vyhlédl osobní motorové vozidlo značky Škoda Pick Up. Násilně do automobilu vnikl a odcizil finanční hotovost, mobilní telefon a osobní doklady. Zástupce poškozené firmy škodu vyčíslil na 180 tisíc korun. Za přečin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody.
Policisté Obvodního oddělení Policie ČR ve Vrchlabí přijali ve čtvrtek 22. 4. 2010 oznámení od provozovatele jednoho z místních Ski areálů v Herlíkovicích o tom, že v průběhu zimní sezóny 2009 – 2010 dosud neznámý pachatel poškodil velký počet sedaček. Mělo by se jednat o šest desítek bočních sedáků, 140 středových sedáků a šestnáct opěradel. Sedadla jsou poškozena propíchnutím, protržením, ale i popsáním černou barvou. Zástupce poškozené firmy si škodu vyčíslil na částku převyšující 260 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli až jeden rok odnětí svobody.
Ve čtvrtek ráno 22. dubna 2010 vypátrali policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Trutnov díky výborné místní a osobní znalosti ve Vrchlabí na jedné z ubytoven jednašedesátiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, který vydal Okresní soud v Trutnově, skončil výtečník na policejním útvaru. Po provedení nezbytných úkonů byl hledaný muž z důvodu jeho zdravotního stavu propuštěn na svobodu.
Dopravní policisté v průběhu čtvrtečních čtyřiadvaceti hodin zpracovali jednu dopravní nehodu, při které naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 26 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši 18 tisíc korun. Dechové zkoušce se v úterý podrobilo 68 řidičů motorových vozidel, při kterých dva nezodpovědní řidiči požili alkohol před nebo během jízdy.
V průběhu čtvrtečního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 8 pěších policejních hlídek.  
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 57 telefonátů, 27 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
23. 4. 2010

vytisknout  e-mailem